Elevi ai Colegiului Național Mihai Eminescu, la festivitatea de decernare a premiilor pentru concursul Ein euröpaisches Mosaik in Regenburg, Germania

La Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța, învățarea este un proces continuu, chiar și în vacanță. În perioada 25-29 iulie 2022, Cristea David Mihail, Verga Alexandra, Tavlak Sebahat Ceylyn, membri în cadrul proiectului e-Twinning – Ein rumänisch-slowenische Mosaik au  participat alături de partenerii de la Osnova Sola din Cernko, Slovenia la festivitatea de decernare a premiilor pentru concursul Ein euröpaisches Mosaik in Regenburg, Germania.

În cadrul activităților desfășurate, echipa de proiecte a obținut locul I la competiția de prezentare a produselor create, dar și un premiu în valoare de 300 de euro. La festivitatea de premiere a participat Secretarul de stat al Ministerului bavarez al Educației și Culturii – Anne Stolz dar si Prof. Dr. Andreas Otto Weber, director al Haus des Deutschen Ostens  – instituție a statului liber Bavaria din München care servește la menținerea și dezvoltarea patrimoniului cultural al germanilor din Europa Centrală.

Elevii s-au bucurat de excursii la principalele obiective turistice ale zonei și de activități care au promovat exprimarea liberă în limba germană.

„Această plecare mi-a oferit ocazia de a îmi exersa nivelul de limbă germană, dar m-a și scos din zona de confort. Trei zile au fost mai mult decât de ajuns să mă facă să mă îndrăgostesc de această regiune. Orașul Regensburg este unul plin de locuri frumoase de vizitat. Am fost mare fană a podului care trecea peste Dunăre, element comun al nostru și al lor. De asemenea, am fost surprinsă să găsesc mulți români în zonă, care au venit de departe să se bucure de tot ce are Germania de oferit.”, a declarat Tavlak Sebahat Ceylyn, clasa a XII a E.

„Am fost încântat de faptul că am câștigat șansa de a pleca în Germania în cadrul acestui proiect. În primul rând, pentru a revedea Germania, și, în al doilea rând, pentru a mă bucura de premiul câștigat. Din momentul în care am pășit în aeroport la München, am știut că voi avea parte de o excursie de neuitat. Poate cel mai interesant lucru a fost faptul că timp de 4 zile am împărțit camera cu doi elevi din Germania, de aceeași vârstă cu mine, lucru care m-a ajutat să mă obișnuiesc cu stilul lor de a vorbi. Am fost foarte trist în momentul în care m-am urcat în avion, dar, cel puțin, sunt sigur că iau cu mine amintiri frumoase și prietenii de neuitat.”, a spus Cristea David Mihail, clasa a XII a E.

Proiectul a fost coordonat de prof Raftu Alina Bianca.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Recensământul s-a încheiat. Constanța are una dintre cele mai mici rate de participare din țară. Ce urmează

Tue Aug 2 , 2022
Recensământul populației și al locuințelor s-a încheiat pe 31 iulie 2022. În judeţul Constanţa s-au înregistrat în total 617.091 de persoane, reprezentând 93,1% din populația rezidentă țintă estimată a judeţului Constanţa la 1 decembrie 2021 (662.588 persoane). Situația recenzării la RPL2021 și distribuția pe județe după localitatea unde a fost […]
constanta de sus