Elevi ai Liceului Ovidius, premiați la o competiție desfășurată în Mexic

În perioada 21- 27 octombrie 2023 s-a desfășurat la Puebla, în Mexic, cea de-a 35-a ediție MILSET Expo-Sciences International 2023, prilej cu care au fost prezentate proiecte STEAM dezvoltate de copii și tineri din întreaga lume, precum și expoziții interactive ale diferitelor instituții legate de STEAM.

La eveniment au participat peste 700 de reprezentanți din 30 de țări care au prezentat peste 250 de proiecte din domeniile științelor, biologiei, roboticii, ingineriei, etc.

Delegația Românei a fost compusă din 8 elevi (Anghel Miruna Teodora, Militaru Teodora Amalia, Mureșanu Ioana, Petcu Sebastian Florian, Piscanu Maria, Simionescu Lara Ioana, Șerban Christian, Voicu Dalia Elena) coordonați de către prof. Leu Sorina Maria și prof. Nițu Alina Elena, din cadrul Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța.

„Prezentarea proiectelor cât și standurile amenajate de elevii noștri au fost remarcate de către toate delegațiile prezente la expoziție. Atmosfera a fost destinsă, elevii participând la diferite conferințe care au avut ca subiect inteligența artificială și explorarea spațiului cosmic.”, au transmis reprezentanții liceului, pe pagina de Facebook.

Ca urmare a participării la Expo – Sciences International, România a primit premiul ENRIQUE PADILLA pentru implicare, pasiune și inovație.

De asemenea, elevii noștri au participat la Young Citizens Conference (YCC) în cadrul căreia s-a discutat despre viitorul nostru în spațiu, s-au prezentat opiniile și preocupărilor tinerilor cu privire la impactul social al științei și tehnologiei asupra lumii.

În cadrul evenimentului menționat, elevii din Canada au organizat un concurs cu întrebări despre „țara frunzei de stejar”, precum identificarea capitalei acesteia, animalul reprezentativ, limbile oficiale, etc. În urma participării la acest concurs, trei elevi români (Simionescu Lara, Mureșan Ioana și Militaru Teodora) au fost premiați. Semnificativ este faptul că România, prin elevii Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța, a fost singura țară participantă care a avut 3 premianți, cei mai mulți din cadrul concursului.

Și pentru că știința, educația și interculturalitatea au fost convergente în cadrul evenimentului din Mexic, gazdele au organizat și excursii în cadrul cărora punctul central au fost istoria și tradițiile locale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iată ce burse se acordă elevilor din județul Constanța

joi nov. 2 , 2023
Peste 500 de elevi din Constanța cu medii între 5.00 și 7.00 obțin burse de merit, potrivit datelor furnizate de ISJ Constanța. Acest lucru se explică prin faptul că aceste burse se acordă primilor 30% de elevi din clasă. Iată ce burse se acordă elevilor din județul Constanța. • numărul […]

V-ar putea interesa și: