Elevi amenințați de jandarmi cu amenzi de câte 2.000 de lei pentru că au participat la un protest pașnic și autorizat

Membri ai Asociației Elevilor din Constanța, care au protestat, ieri, în fața Prefecturii, au fost amenințati cu amenzi de câte 2.000 de lei de jandarmi.

Informația a fost făcută public de președintele AEC, Ariana Dudună.

„Ce pățești dacă organizezi un protest în termeni legali în România? În decursul zilei de ieri, elevii din mai multe județe au protestat în fața Prefecturilor, respectiv în fața Guvernului, împotriva Ordonanței de Urgență ce blochează accesul la transportul județean gratuit. Agenda ședinței de Guvern a fost publicată pe site cu o seară înainte, “noaptea ca hoții”, fiind nevoiți să ne organizăm de pe o zi pe alta. Ieri dimineață, înainte de protest, am fost sunată de către un reprezentant al Jandarmeriei care mi-a comunicat faptul că, dacă vom organiza protestul, vom fi amendați. Protestul era unul anunțat, am încercat să îi explic faptul că nu poate face așa ceva din punct de vedere legal, dar nu am primit un răspuns pozitiv. Fiind conștienți că nu era decât o intimidare, am discutat împreună cu colegii mei și am organizat protestul, știind că nu trebuie să lăsăm capul plecat în fața unor amenințări nefondate. În mijlocul protestului, membrii participanți au fost amenințați de Jandarmi cu amenzi de 2000 de lei pentru fiecare, deși manifestația s-a desfășurat pașnic. Menționez că toți participanții de la protest erau elevi, majoritatea minori.”, a spus acesta.

Ariana Dudună i-a reproșat prefectului că nu a primit o delegație a elevilor la discuții și că a părăsit clădirea, postând și o convorbire pe WhatsApp, în care acesta își arată disponibilitatea de a dialoga.

Mai jos puteți citi cu ce se ocupau jandarmii pe 10 august 2018, în București.

EXCLUSIVITATE. Motivarea judecătorului Ghiță Ciprian Alexandru, de la Curtea de Apel București, pentru redeschiderea dosarului 10 august

ERATĂ. Într-o primă variantă a textului, a apărut informația eronată că elevii au fost amendați. Ne cerem scuze.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.