Elevi constănțeni premiați la concursul național de pian „Virtuozii”

Chiar dacă rigorile pandemiei și învățământul în sistem on line restricționează învățământul artistic, elevii secției de Muzică din cadrul Colegiului Național de Arte “Regina Maria” nu au abandonat studiul. Susținuți de părinți, încurajați și îndrumați de profesorii coordonatori, elevii și-au păstrat motivația de a concura chiar și pe scenele virtuale. Munca și studiul le-au fost răsplătite cu aplauze, dar și cu premii pe măsura talentului lor.

 Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a organizat, pe 27 aprilie 2021, cea de – a XII -a ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII” (în format online, cu caracter de excepţie), ediţie la care s-au înscris 176 de concurenţi din ţara noastră şi Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani proveniţi din: Alba Iulia, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buftea, Chişinău, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Slatina, Slobozia, Târgu Jiu, Tecuci. Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi Primăriei Municipiului Brăila. Proiectul se doreşte o modalitate de încurajare şi stimulare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani care studiază pianul în cadrul şcolilor populare de arte, palatelor copiilor, liceelor de artă şi care au atins un nivel mediu şi bun profesional.

Elevii Colegiului Național de Arte “Regina Maria” au obținut următoarele premii: Mrejeru Turdor, clasa I, Premiul I și Premiul special Aniversare 70, prof. Gardon Daniela; Rusu Irina-Ana-Maria, clasa a IV-a, Premiul I și Premiul special Aniversare 70, prof. Dășanu Inga; Neagu Andrei-Iustin, clasa a V-a, Premiul II, prof. Gardon. Daniela; Neamțu Diana-Maria, clasa a V-a, Premiul I și Premiul special pentru cea mai buna interpretare a unei piese romantice, prof. Dășanu Inga; Badea Marie-Eveline, clasa aVI-a, Premiul II, prof. Dășanu Inga; Chiselenco Maria-Elena, clasa a VII-a, Premiul III, prof. Stoica Adela; Filip Irisa-Maria-Georgiana, clasa a VII-a, Premiul I și Premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei piese clasice, prof. Dășanu Inga; Tasu Antonia -Rodica, clasa aVIII-a, Premiul I și Premiul special Aniversare 70, prof.Stoica Adela.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Constanța vă întreabă dacă sunteți satisfăcuți de serviciile pe care vi le oferă

Wed May 12 , 2021
Primăria Municipiului Constanța lansează un chestionar pentru măsurarea gradului de satisfacție a cetățenilor cu privire la calitatea serviciilor oferite. Studiul reprezintă o bază de informații utilă pentru schimbările care vor avea loc la nivelul administrației publice locale. Cetățenii pot identifica principalele probleme întâlnite de către aceștia și pot determina îmbunătățirea […]