Elevi constănțeni și bucureșteni desenează în culorile prieteniei

Joi, 25 noiembrie a.c., la propunerea Școlii Speciale Nr.1 din București, reprezentată de prof. Stanescu Ramona, directorul instituției, de prof. psihopedagog Elena Stamin și de prof. Liliana Anghel, peste 480 de elevi din clasele primare ale Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța s-au alăturat proiectului „Culorile toamnei”.

Generoasa inițiativă are ca scop integrarea a 50 de copii cu vârste între 7 și 17 ani, cu cerințe educative speciale, în activități didactice alături de elevi din școlile de masă, într-un efort dublu: integrare și luptă împotriva discriminării de orice fel, pe de o parte, cultivarea empatiei, a sensibilității și a spiritului civic, pe de altă parte.  Elevii constănțeni, coordonați de prof. înv.primar Paula Tatu și Alina Nedelcu, directorul adjunct al instituției constănțene, au primit cu inima deschisă propunerea de a petrece timp în compania altor copii, de a intra într-un dialog sincer, chiar dacă la distanță.

Activitatea a avut ca subiect jocuri de toamnă și s-a derulat on-line. S-a utilizat conținut digital original, creat de prof. Liliana Anghel și Elena Stamin. Aceasta din urmă a declarat: „ „Parteneriatul educațional „Culorile toamnei” este o continuare a colaborării între Școala Gimnazială Specială Nr.1 din București și Școala Gimnazială Gheorghe Țițeica, care a început cu mulți ani în urmă, cu proiectul școlii constănțene, „Călători prin tradiții”. Realizarea unor schimburi de experiență între cele două instituții de învățământ, inițierea în comun a unor programe,  activități care să promoveze comunicarea, cooperarea între elevii celor două unități școlare au ca scop creşterea gradului de acceptare şi de toleranţă faţă de elevii cu cerinţe educative speciale. Acest proiect sperăm să fie încă un  pas pentru elevii școlii noastre prin care să se simtă, alături de copiii din școala de masă, parte integrantă a comunității din care fac parte și  care să ducă la incluziunea școlară și socială a lor.”

Alături de copiii din cele două școli partenere au fost și elevi voluntari de la Colegiul Național „George Coșbuc” din capitală. Aceștia au realizat și prezentat materiale interactive și au sprijinit elevii în derularea activității.

Cuvintele-cheie ale acestei întâlniri au fost „prietenie”, „joc”, „speranță”. Școlarii constănțeni au intrat într-o lume nouă, lumea în care, ca într-o poveste cunoscută, un ochi râde, altul plânge, de multe ori, și au încercat să aducă bucurie, zâmbet și speranță copiilor încercați. La rândul lor, s-au hrănit din optimismul acestora, din dorința de a arăta lumii cât sunt de frumoși copiii de pretutindeni și au înțeles că nimic, de fapt, nu ar trebui să ne separe. Parteneriatul educațional va continua și în luna decembrie cu activități dedicate sărbătorii Nașterii Domnului.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.