Elevi de la Colegiul „Mircea cel Bătrân”, la Congresul „MATh.en.JEANS”

În perioada 10-12 mai 2019, la Iași, 11 elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, coordonaţi de profesorii Gabriela Constantinescu, Cristina Zaharia, şi  Cătălin Zîrnă  au participat la ediția aniversară, a 30-a, a Congresului internaţional „MATh.en.JEANS”.

Este vorba despre Mara Gabriela Belcin, Cristina Maria Miron, Filip-Ioan Ceară, Dragoş Poșerba, Bogdan-Costin Vlad, Ana-Gabriela Constantinescu, Mihaela Catană, Mihnea-Ștefan Georgescu, Rareş Gurzu, Răzvan-Petru Efrim, Vlad-Andrei Dogaru.

Congresul, organizat de Facultatea de Matematică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” , în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean şi Societatea de Ştiinţe Matematice, Congresul „MATh.en.JEANS”, a reunit peste 400 de elevi, cercetători și profesori din 8 țări (România, Austria, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Republica Moldova). De-a lungul a două zile, tinerii cercetători aspiranți, ambasadori ai celor opt țări europene, au prezentat rezultatele lucrărilor lor, comunicând dorința de a trăi matematica diferit.

MATH.en.JEANS are ca obiectiv realizarea unor parteneriate între matematicieni şi grupuri de elevi, precum şi între grupuri de elevi din diferite țări, pentru a pune elevii într-un context de cercetare ştiințifică şi a le da, astfel, o altă perspectivă asupra matematicii.

Asociația MATH.en.JEANS (MEJ) promovează și coordonează ateliere de cercetare în școli, construite pe principiul corespondenţei între elevii dintr-un liceu  din Franţa şi unul dintr-o altă  ţară europeană, care discută și  împărtășesc idei în legătură cu  teme de cercetare din domeniul matematicii, folosind limba franceză sau engleză ca limbă de lucru. Din anul 2016, elevii și profesorii din CNMB şi  Lycée „Pierre Paul Riquet” din Saint Orens, Franţa, lucrează în paralel pentru a rezolva subiecte de  matematică printr-o abordare științifică autentică.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avarie la Electrocentrale Constanța, 18 puncte termice afectate

Wed May 15 , 2019
O bună parte din orașul Constanța a rămas fără apă caldă, miercuri seară, din cauza unei avarii la CET Palas. Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat către RADET, în data de 15 mai, că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 44, […]
electrocentrale sa cet palas