Elevi de la Colegiul Mircea cel Bătrân, premiați la un concurs despre colonizarea planetei Marte

Între 12  şi  28 decembrie 2021, s-au desfășurat selecția preliminară şi etapa finală a concursului „Martiane Challenge”, organizat de Mars Society (SUA), în parteneriat cu Habitat Marte (Brazilia) şi Helium Learning Labs (India).

Acest concurs se adresează elevilor, studenţilor, absolvenţilor de universităţi şi tinerilor cercetători din întreaga lume. Concurenţii au putut participa la una dintre următoarele secţiuni ale concursului: design asistat de calculator (CAD Designing), proiectare model 3D pentru aşezare umană pe Marte, articol de cercetare pe teme marţiene, prezentare Poster sau la secţiunea artistică (grafică / proză SF).

La această competiţie internaţională au participat și două echipe formate din elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța. La confruntarea finală, elevii mircişti, Robert Ştefan Pitu, Radu Comăniţă şi Andrei Culerda au câştigat Premiul I la secţiunea Proiectare model 3D,  iar echipa formată din Elena-Antonia Gagara, Alina-Nicoleta Cupcea şi Riana-Florentina Mazilu a obţinut Mențiunea specială pentru abordarea tehnico-ştiinţifică la secţiunea Design asistat de calculator (CAD Designing). Ambele echipe au propus câte un proiect pentru o aşezare pe Marte. Elevii au fost coordonați de profesorul Adrian-Eracle Nicolescu.

Proiectele premiate la acest concurs au propus soluţii tehnico-ştiinţifice pentru proiectarea şi  realizarea aşezărilor umane autonome pe Marte. Pe parcursul a mai multe săptămâni, elevii câştigători au proiectat habitatul uman și toate anexele acestuia, iar după zeci de ore de printare 3D, au construit și asamblat macheta finală anexată proiectului. 

Competiția „Martiane Challenge” urmărește să descopere și să premieze idei cât mai realiste, care să ajute la dezvoltarea unor așezări permanente pe Marte, bazate pe tehnologia avansată, prin intermediul proiectelor elaborate de elevii, studenții şi de tinerii cercetători din lumea întreagă.

Vă recomandăm și:

Vasile Nicoară, director Colegiul Național Mircea cel Bătrân: „De cele mai multe ori, meditațiile nu își au rostul”

Victor-Ioan Dumbravă, de la Colegiul „Mircea cel Bătrân”, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Ziua Europeană a Limbilor Moderne, celebrată de Colegiul Mircea cel Bătrân

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incendiu la un bloc din Constanța, persoane evacuate VIDEO

Wed Jan 5 , 2022
Un incendiu a izbucnit la un bloc din municipiul Constanța, în noaptea de miercuri spre joi. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea intervine la fața locului cu patru Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă, o Autospecială pentru Transport Personal și Victime Multiple, două autoscări, o Descarcerare și trei echipaje […]