Elevi de la Colegiul Mircea cel Bătrân, premiul I pentru proiectarea unor spații orbitale autonome, adăpost pentru omenire în caz de catastrofă

Într-o perioadă de profundă tulburare a întregii societăţi, vin şi raze de lumină, reprezentate de reuşitele elevilor care, chiar dacă stau în casă, îşi mobilizează forţele, inteligenţa şi creativitatea şi găsesc soluţii la problemele grave care frământă omenirea în aceste vremuri.

Organizat de National Space Society, Space Settlement Design Contest a devenit de multă vreme o tradiţie pentru elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, care au  obţinut şi anul acesta Premiul I, reconfirmând astfel valoarea liceului.

Proiectul Yggdrasil Orbital Space Settlement, realizat de elevele Alexandra Halep, Ștefania-Andreea Zupu, Andra Toma, Marina-Andreea Nanu, Melissa Costina Călin, Mara-Ioana Muca, Emma Iulia Măciucă, Maria Mirabela Ghiuri, Alexandra Enache, Andreea Moscu, Theodora Irina Stercu, Patricia Brăiloiu de la CNMB şi de la Liceul Teoretic “Traian”, coordonate de profesorul Adrian Eracle Nicolescu, a obţinut Premiul I, la secţiunea dedicată clasei a IX-a, large group.

Echipa a proiectat patru staţii orbitale autonome, poziţionate în spaţiu, între Pământ şi Lună, care oferă adăpost pentru 42.000 de oameni în cazul unei catastrofe.

La această competiţie, numărul de participanţi este în creştere în fiecare an, anul acesta fiind 14.359 de participanţi din 12 ţări, cu 2.646 de proiecte.

„Este o reuşită de care suntem  foarte mândri şi care ne-a adus tuturor o notă de optimism că vom depăşi cu bine toate încercările şi că tânăra generaţie are idei şi soluţii care vor susţine mersul înainte al acestei naţiuni şi al întregii omeniri.”, spun reprezentanții Colegiului Mircea cel Bătrân.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un nou centru pentru oamenii străzii din Constanța

Fri Mar 27 , 2020
Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială a amenajat un nou adăpost pentru oamenii străzii. Noul centru dispune de 48 de locuri. După ce adăpostul situat pe Șoseaua Mangaliei s-a apropiat de capacitatea maximă, a devenit absolut necesară identificarea unui nou spațiu pentru persoanele fără adăpost. În aceste […]
centru de adapost constanta