Elevi de la Liceul „Nicolae Bălcescu”, specialiști în robotică VIDEO

Două echipe de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia s-au calificat la etapa națională a Concursului de Robotică Școlară „NextLab.Tech”, concurs înscris de Ministerul Educației în lista competițiilor internaționale pe discipline școlare pentru anul școlar 2021-2022.

Concursul NextLab.Tech are două faze și trei secţiuni, elevii participanți la această competiție beneficiind de cursuri online gratuite și de webinarii susținute de profesori universitari din domeniul informaticii.

Echipele Liceului Teoretic„Nicolae Bălcescu” care au participat la faza națională a Concursului Nextlab.Tech din 31 ianuarie 2022 sunt prezentate mai jos, alături de materialele video pregătite pentru proiectele realizate.

Elevele Copilu Maria-Lorena, din clasa a XI-a B și Tudorică Elena-Andreea-Bianca din clasa a IX-a C, coordonate de prof. Copilu Mariana-Carmen, au construit și programat un robot de tip Line follower. Puteti urmări videopitch-ul mai jos:

Elevul Veniș Florin din clasa a X-a A, coordonat de prof. Șerban Gina-Elena, a construit și programat robotul de tip Miro pentru competiția Line follower. Puteți urmări videopitch-ul aici:

Participând la această competiție, elevii se pregătesc pentru meseriile viitorului, învață să programeze roboți bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Tinkercad, Mixly, Arduino IDE şi C.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un colonel de poliție a murit la numai 48 de ani

Tue Feb 1 , 2022
Colonelul (r) Daniel Mircioagă a murit în cursul zilei de 31 ianuarie. Anunțul a fost făcut de către Corpul Național al Polițiștilor – Constanța, pe pagina de Facebook. „Cu lacrimi în ochi, ne luam rămas bun de la colegul nostru, colonel (r) Daniel Mircioagă. Din nefericire, la doar 48 de […]