Elevi de la Liceul Ovidius au prezentat în Irlanda conceptul de booktrailer

Liceul Teoretic „Ovidius” derulează în anul școlar 2022-2023 proiectul Erasmus+ 2022-1-RO01-KA121-SCH-000061230, Erasmus+ Learning Programme for Activities in Group Mobility of School Pupils, cu titlul „Hărțile cunoașterii”.

În perioada 19-25 februarie 2023, doisprezece elevi au participat la o mobilitate derulată la liceul COLÁISTE ÉAMANN RÍS din Cork, Irlanda însoțiți de către prof. Mihaela Vintilă şi prof. Dorina Cristea.

Elevii au avut oportunitatea de a participa la orele de curs alături de colegii lor irlandezi, la materii precum limba și literatura engleză, limba irlandeză, matematică, chimie, geografie și limba spaniolă.

Proiectul a avut ca scop principal creșterea capacității elevilor români de a conecta experiența istorică și literară europeană cu cea românească, prin crearea unor booktrailere.

„Conceptul de booktrailer este relativ nou și constă în utilizarea instrumentelor audiovizuale pentru prezentarea unei cărți. Astfel, elevii au jucat rolul de regizori pentru a-și prezenta cărțile preferate și a atrage un public cât mai larg pentru difuzarea propriilor interpretări. În plus, elevii au transpus în format foto-video-audio sentimentele personale, cunoștințele și experiențele lor pe durata șederii în Irlanda. Aceștia au prezentat ideea de booktrailere colegilor lor din Irlanda, împărtășindu-le acestora, în cadrul unui atelier, propriile idei și tehnici de lucru.”, au precizat reprezentanții Liceului Ovidius.

Elevii au avut posibilitatea de optimizare a abilităților interpersonale, a autonomiei de învățare, a lucrului în echipă, precum și a învățării pe bază de proiect, îmbunătățindu-și în același timp aptitudinile de comunicare orală și scrisă în limbile română și engleză.

În plus, grupul de elevi români au vizitat elemente reprezentative din Cork, Irlanda, intrând în contact cu cele mai importante obiective turistice din zonă, cu patrimoniul cultural și cunoscând mai bine istoria și tradițiile locale. Prin urmare, aceștia s-au familiarizat atât cu caracteristicile locale, cât și cu problemele moderne referitoare la urbanizare.

Cork este al doilea cel mai mare oraș din Irlanda. Are peste 222.000 de locuitori.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trei luni de nemișcare. Câtă răbdare mai au timpul și constănțenii?

mie mart. 1 , 2023
Primăria Constanța a început niște lucrări (și) pe bulevardul Ferdinand din Constanța. Din păcate, acestea par abandonate. Azi, 1 martie, de pildă, nu lucra nimeni. În ultimele luni, am urmărit o mică porțiune din lucrare, aflată aproape de strada I. Gh. Duca. După cum vedeți în fotografii, nu s-a schimbat […]
bd-ferdinand-constanta-1

V-ar putea interesa și: