Elevi de la Școala nr. 30 Gheorghe Țițeica au vizitat stația de sortare și reciclare a Polaris

Un grup de elevi de la Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Țițeica au vizitat stația de sortare și reciclare a Polaris.

„Ieri, i-am întâmpinat, la stația de sortare și reciclare, pe elevii clasei pregătitoare B și ai clasei I E, coordonați de doamnele învățătoare Mustafa Nicoleta și Pană Carmen. Entuziaști și dornici să afle cât mai multe informații despre reciclare, copiii au aflat ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt colectate de la populație.”, au transmis reprezentanții companiei.

Copiii au aflat care este parcursul deșeurilor în stația de sortare.

Vizita a început cu o prezentare a activităților care au loc la stație. Elevii au văzut locul unde se descarcă deșeurile colectate separat de la populație, cum se realizează sortarea la bandă și balotarea deșeurile din plastic, hârtie și carton, înainte de a fi transportate către reciclatorii finali, dar și ce se întâmplă cu fracția umedă, care nu poate fi reciclată, ajungând la groapa de gunoi.

„Copiii au fost încântați de secția de reciclare unde are loc procesul de transformare a foliei LDPE în granule și apoi în saci menajeri și folie industrială.”, spun reprezentanții Polaris.

La finalul vizitei, elevii au primit saci menajeri fabricați 100% din material reciclabil, de culoare albastru, galben și verde, reprezentând codul de culori pe care se bazează colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare:

🔵Hârtie și Carton

🟡Plastic și Metal

🟢Sticlă


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Încă doi ani și jumătate de șantiere în Constanța

mie iun. 7 , 2023
Municipiul Constanța va fi un șantier și în următorii doi ani și jumătate. Primăria Constanța a scos la licitație contractul pentru achiziția lucrărilor de execuție, inclusiv serviciul de proiectare pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea rețelelor termice secundare și contorizarea la nivel de scară pentru municipiul Constanța – Etapa IV”. Lucrările […]

V-ar putea interesa și: