Elevi din Medgidia, calificați la faza finală a „Olimpiadei Geniilor”, care va avea loc în New York

Continuând tradiția participării la competiții internaționale cu valoare științifică de excepție, elevii Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia au obținut și în acest an calificarea la faza finală a prestigioasei competiții mondiale Genius Olympiad, organizată de Terra Science and Education și găzduită de Rochester Institute of Tehnology, New York.

Această competiție reunește cele mai luminate minți tinere din întreaga lume, oferindu-le o platformă pentru a-și prezenta inovațiile și soluțiile la problemele de mediu cu care umanitatea se confruntă.

În acest an elevii liceului din Medgidia sunt singurii reprezentanți ai României la această competiție, și nu la una, ci la 4 categorii diferite:

 • Categoria Business cu proiectul Magnetude
 • Categoria Short Film cu proiectul Ephemeral Silece
 • Categoria Robotics cu proiectul Dragonic Force LTNB
 • Categoria Coding cu proiectul AIR

La Olimpiada Geniilor din acest an vor participa în jur de 1000 de elevi din 65 de țări, care vor prezenta 725 de proiecte ce încurajează inovația și creativitatea. Prezența elevilor noștri la acest eveniment este o dovadă a calității educației pe care o oferim și a spiritului competitiv pe care îl cultivăm și subliniază angajamentul liceului nostru față de excelență în educație.

„Este un rezultat de excepție, care demonstrează încă o dată că școala noastră este o școală a viitorului. Prin astfel de proiecte le cultivăm elevilor spiritul critic, inovator, creativitatea și abilitățile antreprenoriale. De altfel, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia are o tradiție de peste cincisprezece ani în derularea de proiecte și parteneriate internaționale în domenii cât mai variate și de actualitate: programare, inteligență artificială, combaterea schimbărilor climatice, educație antreprenorială, educație artistică. Proiectele de acest tip facilitează comunicarea și cooperarea între elevi venind din diferite colțuri ale lumii, oferă oportunități multiple tinerilor de a se dezvolta și de a-și măsura competențele atinse prin raportarea la sisteme educative performante.”, a afirmat prof. Nechita Elena, directorul instituției.

„Olimpiada Geniilor este recunoscută pentru promovarea excelenței academice și pentru încurajarea tinerilor să devină lideri și vectori ai schimbării în comunitățile lor. Participarea celor 9 elevi ai Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, însoțiți de doi profesori coordonatori la acest eveniment nu este doar o realizare remarcabilă pentru elevii noștri, ci și o oportunitate pentru ei de a reprezenta liceul, orașul și chiar țara și șansa de a împărtăși cultura și valorile românești lumii întregi.”, au mai spus reprezentanții liceului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

6 comentarii la “Elevi din Medgidia, calificați la faza finală a „Olimpiadei Geniilor”, care va avea loc în New York

  1. Perfect adevărat! Încă mai avem tineri valoroși.Pacat cu nu au fost menționate în articol și numele elevilor și al profesorilor coordonatori.
   Cred ca numele lor era cel mai important.

 1. Numele elevilor lipseste cu desavarsire, cu siguranta este strict meritul lor….. ati mentionat denumirea liceului , ati nominalizat numele directorului institutiei …. Ati omis numele celor care merita cu adevarat…. Articol pur romanesc , scoateti in evidenta adiacentii si nu protagonistii

  1. Asta ma intrebam si eu . Sunt folositi politic de primarul condamnat . Marius Furtuna` mi-a cenzurat doua comentarii . Cica nu au treaba cu politica . O aberatie .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, E.S. Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța

mie mart. 27 , 2024
Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit marți, 26 martie 2023, cu Excelența Sa, domnul Nicolas Warnery, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în România. Excelența Sa a fost însoțit de Michael Koriche, Atașat de cooperare culturală al Ambasadei Franței la București, Romeo […]

V-ar putea interesa și: