Elevi din Medgidia, o zi la Strasbourg

euroscola

Echipa Liceului Teoretic ,,Nicolae Bălcescu” din Medgidia a câștigat concursul Euroscola și a participat în 28 februarie 2019 la Programul Euroscola de a Strasbourg.

Grupul de 24 elevi a fost însoțit de cei doi profesori coordonatori: prof. Nechita Elena și Prof. Șerban Gina-Elena precum și de inspector școlar pentru proiecte educaționale, prof. Geanina Zaharia.

Alături de alți 600 elevi din cele 28 de țări europene, elevii Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia au descoperit, într-un cadru dinamic și multilingv, procesul de luare a deciziilor din parlamentul European, și-au prezentat liceul și țara și au dezbătut problemele majore ale Europei.

Probleme precum încălzirea globală, securitatea și drepturile omului, alegerile electorale, viitorul Europei, migrație și integrare, angajarea tinerilor au fost dezbătute în grupe internaționale iar rapoartele adoptate au fost prezentate în fața profesorilor și a oficialităților prezente în sala plenară a Parlamentul European.

Activitatea s-a încheiat cu intonarea imnului european, moment emoționant după o zi deosebită pentru toți tinerii participanți în programul Euroscola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.