Elevi și profesori de la Școala nr. 16 din Constanța, în Franța pentru un proiect Erasmus

proiect erasmus (1)

Școala Gimnazială Nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” Constanța implementează proiectul  de parteneriat de mică anvergură cu beneficiari multipli în cadrul programului Erasmus+ “We are healthy – choose what we eat, choose how we act!” cu numărul 2021-1-RO01-KA210-000031252, Acţiunea KA210 – Educație școlară cu durata de 2 ani, 2021-2023 în parteneriat cu școli din Franța și Turcia.

Obiectivul principal al proiectului este promovarea unui stil de viață sănătos și a importanței sportului pentru o dezvoltare armonioasă. Pe parcursul lunii martie s-au desfășurat în școală activitățile ”Green day in school” și ”10 minute de dans”, iar în perioada 27 martie – 1 aprilie 2022 a avut loc întâlnirea „Faceți cunoștință! – Activități de gătit” organizată de coordonatorii francezi din cadrul „Colegiului Henri de Navarre”, Coutras.  La acest eveniment au participat 4 elevi și 3 profesori din România împreună cu 4 elevi și 3 profesori din Turcia. Profesorii însoțitori ai elevilor din România, prof. Ciobanu Claudia Veronica, prof. Panțu Ana-Maria, prof. Zatic Maria Minodora, fac parte din echipa de proiect.

Opiniile elevilor implicați vor fi prezentate în cadrul activităților organizate cu ocazia Zilei Școlii – 14 aprilie 2022.

În data de 28 martie delegația României a ajuns la „Colegiul Henri de Navarre” la ora 10:20, fiind întâmpinați de prof. Mariana Dumitru și director Nathalie Gauüzère. Au fost vizitate colegiul și atelierul de grădinărit, ulterior grupul participând la cursurile de limba engleză. Începând cu ora 13.50 a avut loc prima activitate sportivă comună a elevilor din toate țările partenere – hochei pe role, desfășurată la baza sportivă de hochei din Coutras. La finalul programului a avut loc întâlnirea cu toți elevii din grupul țintă, cu membrii echipei de proiect din „Colegiul Henri de Navarre” și cu familiile elevilor parteneri.

În data de 29 martie, în prima parte a zilei, elevii și profesorii din țările partenere au vizitat „The Oyster House” în Gujan-Mestras și Port Larros, iar după-amiază a avut loc  drumeția pe Dune du Pilat.

În data de 30 martie s-a desfășurat workshopul culinar în cantina colegiului unde elevii au identificat condimente și ingrediente specifice locale. Următoarele activități sportive: Hip-Hop și UNSS s-au desfășurat în baza sportivă. În acest timp coordonatorii de proiect au avut o întâlnire de lucru unde au discutat despre obiectivele proiectului și despre modul de implementare a acestuia. Seara, profesorii din tările partenere au fost invitați la cină alături de reprezentanții oficiali locali.

În data de 31 martie s-a vizitat orașul Bordeaux ceea ce a facilitat înțelegerea culturii franceze și a specificului local. După amiază s-a desfășurat activitatea sportivă în cadrul Muzeului „CAP Science” evidențiindu-se impactul sportului asupra dezvoltării organismului uman.

În data de 1 aprilie elevii din școlile partenere au fost invitați să participe la cursurile specifice orarului școlii, ulterior implicâdu-se alături de aceștia în Târgul de oferte școlare desfășurat în Coutras, unde au întâlnit reprezentanți ai mai multor școli și domenii profesionale locale. Programul de după-amiază a inclus activități sportive – „Double dutch”, activități culinare – „Alternative vegertariene” și sesiunea de evaluare a activităților desfășurate în cadrul săptămânii.

Organizatorii au distribuit certificate de participare tuturor celor implicați, după care întâlnirea a fost încheiată oficial.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Unde este Elena Udrea? Poliția nu a găsit-o acasă pentru a o conduce la închisoare

Thu Apr 7 , 2022
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, protejata lui Traian Băsescu, a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR. Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la şase ani de […]
elena-udrea