Elevii cer burse mai mari. AEC: Primăria Constanța este ruptă de realitățile sociale

elevi

Luni, 31 octombrie a.c., va avea loc ședința Consiliului Local Constanța, în cadrul căreia vor fi votate cuantumurile burselor elevilor în anul școlar 2022-2023. Cuantumurile propuse sunt aceleași cu cele aprobate în anul școlar 2020-2021, bursele stagnând astfel timp de 2 ani, în ciuda inflației care a crescut constant în acest timp, atrage atenția Asociația Elevilor din Constanța (AEC).

„Simultan, menționăm faptul că în semestrul I al anului 2020-2021, când au fost introduse aceste cuantumuri, ele erau acoperite integral din bugetul local. Între timp, Guvernul a început să asigure un cuantum minim, din bugetul de stat. Astfel, Consiliul Local Constanța a ajuns să asigure 0 lei pentru bursele de merit ale elevilor și 50 de lei per elev pentru cele de ajutor social.”, spun elevii.

Mai mult, AEC atrage atenția că, prin proiectul propus, Primăria Constanța dovedește și cât de ruptă de realitățile sociale este. În contextul economic actual și a creșterii sărăciei, cuantumul bursei de ajutor social, menită să sprijine elevii aflați în situații defavorizate, cu un risc de abandon școlar ridicat, să își continue studiile, Primăria Constanța a decis să păstreze cuantumul bursei de ajutor social la 250 de lei, de 4 ori mai mică ca bursa de performanță.

În acest context, AEC solicită mărirea burselor elevilor la următoarele cuantumuri:

a) burse de merit: 300 lei/lună;

b) burse de studiu: 350 lei/lună;

c) burse de ajutor social: 500 lei/lună

d) burse de performanță: 1000 lei/lună;

AEC solicită consilierilor locali să amendeze proiectul în sensul măririi cuantumurilor burselor!

„În ultimii 2 ani, cuantumul burselor aprobat de către CL Constanța a stagnat, fără a fi prevăzută nicio creștere, în ciuda faptului că sumele asigurate din bugetul de stat, sub forma cuantumului minim, au crescut. Astfel, investiția UAT Constanța în bursele elevilor a scăzut constant. Mai mult, față de acum 2 ani, inflația a crescut, fiind mai mult decât adecvată asigurarea unei măriri. Considerăm josnic faptul că bursele elevilor au stagnat timp de 2 ani de zile, și solicităm ferm tuturor consilierilor locali să amendeze proiectul în vederea măririi cuantumurilor.”, a declarat Ariana Dudună, președinte AEC.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Edificiul Roman cu Mozaic va fi restaurat de o firmă italiană

mie oct. 26 , 2022
Consiliul Județean Constanța a anunțat că a fost emis ordinul privind începerea execuției lucrărilor în cadrul proiectului “Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, începând cu data de 27 octombrie 2022. Ordinul vine în condițiile în care au fost îndeplinite obligațiile Antreprenorului referitoare la etapa […]

V-ar putea interesa și: