Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța, premiați la concursul „Orpheus”

În perioada 25 – 28 mai, s-a desfășurat, la Târgu-Jiu, Concursul de Muzică, Arte Vizuale şi Arta Actorului „Orpheus” ediţia a XVI-a, organizat de Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu.

Pentru acest concurs, elevii de la secţia Arta Actorului au pregătit un repertoriu consistent care a cuprins atât poezie, cât și proză.

Competiția a întrunit elevii claselor IX –XII din licee vocaționale din ţară.

Printre cei remarcaţi de membrii juriului s-au numărat şi mai mulți elevi de la colegiul constănțean: Ana-Maria Trofin (clasa a XI-a), Daria Panaite (clasa a X-a), Beatrice Georgiana Marciuc (clasa a IX-a) – premiul I; Nicoleta Zghibarță (clasa a XI-a), Roberto Florian Savu (clasa a X-a) – premiul II; Carol Tudor Savin (clasa a XI-a), Maria Victoria Galanton (clasa a X-a), Andreea Maria Ciurea (clasa a IX-a) – premiul III; Ada Alexandra Rusu (clasa a XI-a), Otilia Teodora Alexiu (clas a X-a), Cristina Cristea și Andrei Calu (clasa a IX-a) – menţiune.

Elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” au fost pregătiţi de conf. univ.dr. Dana Enache, iar efortul depus de aceasta s-a concretizat în numeroasele premii obţinute.

Preşedintele juriului, actorul Radu Bogdan Ghelu, a considerat ca această competiţie a fost, de fapt, „un adevărat atelier de teatru profesionist” şi că elevii participanţi „au clasă, au stofă şi-s croiți cu talent”.

Îi veți mai putea urmări pe elevii coordonați de conf. univ. dr Dana Enache, în data de 21 iunie, în spectacolul cu piesa „Hamlet”, din cadrul Festivalului Internațional de Teatru Antic „Miturile Cetății” 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.