Elevii de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” au învățat cu ajutorul unui simulator de vopsitorie american 3D, unic în Europa de Est FOTO VIDEO

Astăzi, 21 noiembrie 2022, în cadrul activităților de promovare a învățământului profesional și dual, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța a avut oportunitatea să găzduiască, prin amabilitatea Academiei Auto Tehnica din România, a singurului și celui mai avansat simulator de vopsitorie virtuală 3D din Europa de Est, realizat în SUA care permite atât învățarea tehnicilor de bază de aplicare a produselor de acoperire a suprafeței (primer, vopsea, lac) cât și îmbunătățirea tehnicilor de aplicare pentru vopsitorii experimentați.

La acest eveniment au participat elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța care urmează cursurile școlii profesionale, specializarea tinichigiu-vopsitor auto, elevi din clasa a VIII – a ai Școlii Gimnaziale nr. 40 „Aurel Vlaicu”, Constanța, potențiali elevi ai liceului, precum și specialiști din domeniul auto și cadre didactice.

Prin intermediul reprezentantului Training Center-ului ASAR, Victor Balos, participanții la acest eveniment au avut ocazia să afle ce presupune meseria de vopsitor auto și care sunt avantajele utilizării unui astfel de simulator în procesul de învățare a meseriei de vopsitor auto. În acest sens, au putut exersa tehnica de aplicare și reglajele pistonului fără a consuma niciun gram de material, au putut urmări în timp real cantitatea de vopsea aplicată și gradul de acoperire, astfel încât să atingă performanțe de eficiență maximă atât din punct de vedere al calității lucrării cât și din punct de vedere al economiei de material.

Obiectivul acestui eveniment a urmărit promovarea în rândul elevilor a meseriei de vopsitor auto în vederea conștientizării orientării în carieră.

„Pe viitor, împreună cu reprezentanții Academiei Auto Tehnica, intenționăm să găzduim în cadrul liceului nostru pe lângă astfel de evenimente de promovare a specializărilor liceului nostru și cursuri de inițiere și dezvoltare în domeniul auto.”, au transmis reprezentanții liceului.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Vergil Chițac vrea un CET nou, de 749 milioane lei, pentru 33.000 de abonați, după ce a susținut că un nou CET nu este soluția

Mon Nov 21 , 2022
Primarul Constanței, Vergil Chițac, îi convoacă marți pe consilierii locali într-o ședință de îndată. Primarul le cere să aprobe modificarea și completarea HCL nr. 357/2022 privind aprobarea proiectului „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență, în municipiul Constanța” şi a cheltuielilor legate de proiect […]