Elevii de la Școala ”Gheorghe Țițeica”, ”Mai buni, împreună”. GALERIE FOTO

scoala gheorghe titeica (5)

În cadrul proiectului național ”Săptămâna altfel” din perioada 18-22 aprilie 2016, la Școala Gimnazială nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” s-au derulat numeroase ateliere și activități interdisciplinare și sportive în care elevii și-au putut descoperi pasiuni noi sau și-au putut pune în practică talentul într-un domeniu deja cunoscut. Toate activitățile derulate în aceste cinci zile sunt reunite sub titlul ”Mai buni, împreună”.

Miercuri, 20 aprilie, s-au finalizat competițiile sportive din cadrul Cupei ”Gheorghe Țițeica”, concurs ce a inclus probe precum tenisul de câmp, tenisul de masă, fotbalul și șahul, pe diferite categorii de vârste. Câștigătorii celei de-a doua ediții  au fost recompensați cu diplome, medalii și cupe, iar dintre aceștia îi amintim pe cei care au obținut premiul I: Calipetre David, Ivașcu Alexia-Maria, Niculcea Maria și Ion Matei – tenis de câmp, Mirică Octavian Florin – tenis de masă, Ilinca Teodora Emilia și Hagi Tudor – șah, clasele a III-a E, a VI-a C și a VII-a B – fotbal.

Tot în această zi, a avut loc și spectacolul dedicat Zilei Școlii, care s-a derulat la Teatrul de Copii și Tineret ”Elpis”. Evenimentul a cuprins două părți, una artistică în regia actriței Rovena Paraschivoi, iar cea de-a doua constând în recompensarea elevilor merituoși care au obținut premii la fazele județene și / sau naționale ale diferitor olimpiade și concursuri școlare. Pe scenă s-au succedat mici actori, grațioase balerine, ambițioase gimnaste și talentați cântăreți care au încântat asistența cu farmecul lor. Elevi, părinți și profesori au trăit împreună bucuria de a vedea că educația, fie că este făcută în școală, fie în afara ei, modelează spirite și caractere. Directorul instituției de învățământ constănțene, prof. Aneta Dragnea, a înmânat, alături de directorul adjunct Cici-Corina Vlad și de Neculache Adriana, reprezentantă a Asociației de Părinți din Școala ”Gheorghe Țițeica”, diplome și premii în bani elevilor cu rezultate notabile, dintre care îi enumerăm aici pe: Gugulea Maria-Alexandra, Zelca Alexandra, Uzunea Daniel, Sponte Stelian, Popa Christabella, Cătălui Anais, Ionescu Dalia, Alpetri Iulita, Tatu Ștefan, Calenici Ioana, Berechet Ioana, Dobrin Andra, Rusu Flavia, Osman Jener, Husein Nur, Gunes Berna, Gunes Berkant, Koustios Briana, Savu Daniela Mara, Martinescu Maria, Ureche Mara, Cacioianu Flavia, Teodorescu Mina, Toma Virgil, Rucăreanu Andreea, Izet Sara, Berechet Vasile, Hariton Alexandra, State Olga, Datcu Laura, Feraru Roxana, Floarea Bianca, Ilie Anastasia, Pihu Viviana, Vrabie Tudor, Aron Robert, Vrișcu Alexandros, Gigică Theodor, Costea Tereza, Mergeani Bianca, Tote Cristina, Stelian Alexia, Tuzlaru Corina, Boboc Ariana, Constantinescu Anca, Constantinescu Teodor, Iordache Rareș, Herman Gabriel, Penea Ana-Maria, Mihail Elena, Orășteanu Ioana, Blebea Briana, Mefa Raluca. În plus, la concursurile de matematică și de cultură generală de joi, 21 aprilie, elevii vor avea ocazia încă o dată să arate ceea ce știu și să își îmbogățească palmaresul cu noi dipome.

Cici-Corina Vlad, directorul adjunct al instituției, a declarat că ”Proiectul Mai buni, împreună” își propune să dea, în fiecare an, posibilitatea elevilor de a alege atelierele de care sunt interesați, activitățile derulându-se pe grupuri de interese de învățare, nu cu clase întregi.

”Este un proiect ce implică mult efort de organizare din partea coordonatorilor educativi, dar și din partea profesorilor care propun activități cu totul diferite de ceea ce se face de obicei la clasă, de la determinarea grupei sanguine până la ateliere de plurilingvism și intercomprehensiune în limbile romanice. În plus, se dorește crearea unei punți între generații, elevii de clasa a IV-a cunoscându-i în această perioadă pe profesorii de gimnaziu. Bucuria elevilor este răsplata eforturilor noastre”, a spus directorul adjunct Cici-Corina Vlad.

La final, amintim și faptul că, acum câteva zile, instituția constanțeană a primit din partea Consiliului Britanic certificatul “MEMBRU DE ARGINT IN PARTENERIATUL ADVANTAGE”, școala fiind centru de examinare Cambridge.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tudorel Chesoi va candida independent pentru un post de consilier local

joi apr. 21 , 2016
Tudorel Chesoi și-a depus, astăzi, dosarul de candidatură pentru poziția de consilier local. ”Am depus aproape 4.000 de semnături, dar campania de susținere continuă. În total sunt peste 5.000 de oameni care mă susțin, până în prezent”, spune el. Tudorel Chesoi este cel mai activ consilier local din ultimul an. […]

V-ar putea interesa și: