Elevii de la Școala „Gheorghe Țițeica”, mândri că sunt români

Elevii de la Școala „Gheorghe Țițeica”

Vineri, 29 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica”, au avut loc diferite activități ce au marcat 101 ani de la Unirea de la Alba-Iulia care a dus la formarea României Mari.

Manifestările din acest an au fost puse sub semnul mândriei de a fi român, cadrele didactice propunându-și să trezească în sufletul elevilor lor sentimentul de patriotism cald, convinse fiind că din construcția identitară a fiecărui tânăr nu trebuie să lipsească identificarea acestuia cu țara în care s-a născut.

„Doar conștientizându-ne rădăcinile și trăind plenar prezentul putem visa la un viitor în care să fim fericiți. Încercăm să le transmitem copiilor dragostea de țară și să îi îndemnăm să viseze frumos despre cum ar putea contribui ei înșiși la schimbarea în mai bine a țării lor.”, mărturisea directorul adjunct al instituției, prof. Corina Vlad.

Elevii claselor primare au realizat desene, colaje, hărți ale României, momente artistice emoționante. Elevii claselor gimnaziale au participat la mesele rotunde organizate de profesorii diriginți sau de istorie. De asemenea, un grup de elevi a fost invitat la simpozionul „1 Decembrie, Ziua Națională a României”, organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Consiliul Județean Constanța și Societatea de Științe Istorice din România, unde a prezentat un moment artistic, continuând astfel o veche colaborare a Școlii „Gheorghe Țițeica” cu prestigioasa instituție de cultură din Constanța.

Ziua de vineri s-a derulat într-o atmosferă de sărbătoare, elevii purtând ii, iar holurile școlii răsunând de cântece patriotice. La unele activități au fost invitați și părinții, aceștia sprijinind întotdeauna activitățile școlare și extrașcolare organizate de cadrele didactice. 

„Nu trebuie să uităm nicio clipă  să fim mândri că suntem români. Să ne iubim patria și limba este o datorie de onoare, iar acest lucru trebuie cultivat timpuriu în inimile elevilor noștri.”, a conchis directorul Școlii „Gheorghe Țițeica”, prof. Sorin Cernăianu.Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO A sărbătorit 1 decembrie printr-o baie în Marea Neagră

Dum dec. 1 , 2019
Un constănțean a sărbătorit ziua de 1 decembrie printr-o baie în Marea Neagră. Alin Vintilă nu s-a speriat nici de frigul de afară, nici de vânt, nici de apa rece ca gheața. În imagini puteți vedea nu numai cu intră în apă, ci și cum înoată. Nu încercați să faceți […]

V-ar putea interesa și: