Elevii din anii terminali merg fizic la școală chiar dacă incidența depășește 3

elevi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 martie 2021, hotărârea numărul 15.

CNSU a decis ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

Până acum, regula era ca cei din anii terminală să nu mai meargă fizic la școală dacă incidența depășea 3 cazuri la mia de locuitori.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.”, scrie în hotărâre.

Municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu, potrivit Ministerului Sănătății


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Elevii din anii terminali merg fizic la școală chiar dacă incidența depășește 3

  1. O decizie irensposabilă , acest lucru va duce la sporirea focarelor de covid-19 în Municipiul Constanţa , acest lucru va duce la începutul lunii Aprilie la o nouă carantină zonală deoarece incidenţ va depăși 6 cazuri /1000 locuitori , trebuia respectat scenariul emis de către președinte. În scenariul roșu să meargă doar copii de grădiniţe și clasele 0-4 la școală iar restul inclusiv clasele terminale să își desfășoare orele de curs in sistemul on -line !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noua listă cu țările pentru care se impune carantina

vin mart. 5 , 2021
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 martie 2021, Hotărârea numărul 15. Prin aceasta s-a aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. Prima țară de pe listă este Cehia, unde se înregistrează […]

V-ar putea interesa și: