Elevii din Medgidia construiesc roboți

În perioada 18 – 27 noiembrie, cu ocazia Săptămânii Europene a Roboticii, sub coordonarea Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia s-au realizat activități STEM și proiecte practice cu și pentru cu elevii din Medgidia.

Organizatorii activităților au fost elevii Clubului de robotică sub coordonarea profesorului de informatică Șerban Gina-Elena. Partenerii activităților organizate au fost: Școala Gimnazială ”Lucian Grigorescu” din Medgidia, Școala Gimnazială ”I. L. Caragiale” Medgidia și Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși” Medgidia.

Elevii de liceu au prezentat elevilor de vârsta lor dar și elevilor de gimnaziu proiectele realizate la club: robotul construit și programat pentru a participa în cadrul competiției internaționale de robotică First Tech Challenge, proiecte Arduino, Proicte Raspberry Pi, proiecte HaloCode. Astfel elevii de liceu și de gimnaziu au învățat despre STEM și folosirea tehnologiei în viața de zi cu zi.

Clubul de robotică al Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” își desfășoară activitatea de 5 ani. În acest timp elevii au obținut premii importante și au promovat educația STEM în comunitate, dând mai departe informațiile primite și inspirând alți elevi pentru a urma o educație tehnologică în țară sau în străinătate.

Săptămâna Europeană a Roboticii este o inițiativă a EURobotics, începută în 2011, ce are drept scop promovarea industriei roboticii în țările Uniunii Europene. Săptămâna Europeană a Roboticii oferă o săptămână de activități variate pentru publicul larg din Europa, pentru a sublinia importanța acestei industrii în cele mai variate domenii. De asemenea, prin aceste activități se doreste stimularea elevilor să urmeze o educatie tehnologică, fie ea programare, robotică, inginerie sau alte domenii. se arată pe site-ul oficial al evenimentului https://eu-robotics.net/eurobotics/activities/european-robotics-week/ .


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Horia Constantinescu, ANPC: „Parcă este povestea balaurului cu 7 capete: tai unul, cresc altele la loc!”

lun nov. 28 , 2022
Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), și-a obișnuit urmăritorii de pe rețelele sociale cu mesaje aproape zilnice. În cel de luni, postat dis de dimineață, ca de obicei, Horia Constantinescu afirmă că se simte ca în povestea balaurului căruia îi tai un cap, dar îi cresc altele […]

V-ar putea interesa și: