Elevii Liceului „Nicolae Bălcescu” din Medgidia participă în Italia și Croația la activități privind combaterea schimbărilor climatice

Un număr de 18 elevi ai Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia însoțiți de 4 profesori, participă în această săptămână la activități de învățare în Italia și Croația în cadrul programului Erasmus+ Educație Școlară.

Activitățile din mobilitățile de învățare ating subiecte precum educația în materie de dezvoltare sustenabilă, economia circulară, încălzirea globală și identificarea de soluții pentru combaterea schimbărilor climatice.

În prima zi, atât elevii din mobilitatea din Edolo – Italia cât și elevii din Sisak – Croația, au desfășurat activități de spargere a gheții, s-au împrietenit cu elevi europeni de vârsta lor și au cunoscut școlile partenere.

În următoare zile, elevii au desfășurat activități de cercetare, activități practice în grupe internaționale, au exersat abilități de gândire critică, au realizat proiecte tematice și le-au prezentat în fața întregului grup. Astfel, elevii au învățat ce înseamnă dezvoltarea sustenabilă, au găsit soluții de trecere de la o economie liniară la o economie circulară și au conștientizat efectele încălzirii globale. Acest lucru îi va determina să introducă practici durabile în viața lor de zi cu zi, încurajând în același timp persoanele din mediul lor imediat să facă același lucru.

Educația pentru combaterea schimbărilor climatice este unul dintre obiectivele fundamentale menționate în proiectul pentru obținerea acreditării Erasmus+ 2021 – 2026 și a Planului de internaționalizare al Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

Recomandare: Tinere talente din Medgidia. Ce premii au obținut elevele claselor de canto


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Salariile constănțenilor continuă să scadă în termeni reali

vin mart. 31 , 2023
Salariile constănțenilor, în termeni reali, sunt în scădere și la începutul anului. În termeni nominali, există o creștere, dar aceasta nu a ținut pasul cu inflația. Potrivit Direcției Județene de Statistică din Constanța, câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna ianuarie 2023 de […]

V-ar putea interesa și: