Elevii Școlii ”Gheorghe Țițeica” învață să dăruiască

IMG_4242

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța, sub coordonarea profesorului de educație religioasă Buzgaru Georgeta, s-au raliat, vineri, acțiunii Inspectoratului Școlar Județean din cadrul Strategiei  Naționale de Acțiune Comunitară  referitoare la ajutarea în prag de iarnă  a celor aflați în suferință.  La această activitate au fost invitate să participe toate instituțiile din învățământul preuniversitar din Constanța. Această primă acțiune din anul școlar în curs, ”Săptămâna fructelor și a legumelor”, a condus la strângerea a zeci de kilograme de produse greu perisabile aduse de elevii tuturor claselor Școlii ”Gheorghe Țițeica”. Părinții acestora s-au implicat în  ducerea la bun sfârșit a proiectului, cumpărând nu numai fructe și legume, ci și ulei, zahăr, făină, mălai, conserve.

O parte din produsele strânse au fost direcționate către cantina socială din Amzacea în care mănâncă zilnic masa de prânz 42 de copii și de a cărei aprovizionare cu cele necesare se ocupă preotul Viorel Dadarlad. Cealaltă parte de alimente a mers către Sanatoriul de copii din Techirghiol, unde sunt internați aproximativ 50 de copii, dar și către unele familii aflate în dificultate, fie monoparentale, fie cu copii mulți, care au dorit să își păstreze anonimatul.

Este de apreciat dorința mare de a-și ajuta semenii pe care au manifestat-o și elevii Școlii ”Gheorghe Țițeica”, alături de părinții lor, ceea ce a făcut posibilă derularea acestei acțiuni. Directorul instituției amintite, Aneta Dragnea, a mărturisit că ”Nimic nu este mai îmbucurător  în munca unui dascăl decât să vadă că cel din fața sa învață, în primul rând, să fie om cu ceilalți. Copiii sunt speranța noastră de mai bine, iar astfel de acțiuni ne dovedesc că trebuie să avem încredere în viitor.”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avarie RAJA

Mon Nov 23 , 2015
Pentru remedierea unei avarii survenite în această dimineaţă în municipiul Constanţa, RAJA Constanţa este nevoită să întrerupă furnizarea de apă potabilă în intervalul orar 8,45-11,30. Sunt afectaţi abonaţii situaţi în perimetrul delimitat de străzile: Aurel Vlaicu- Liliacului -Progresului-Nicolae Grindeanu-Meşterul Manole- Aurel Vlaicu şi punctele termice arondate zonei. Puteți urmări știrile Constanța […]