Elevii Școlii nr. 10 „Mihail Koiciu” din Constanța au sărbătorit „Ziua Dobrogei” la Delfinariu

Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța a pregătit o serie de evenimente cu ocazia „Zilei Dobrogei”, serbată în fiecare an la data de 14 noiembrie. Pe lângă accesul gratuit la absolut toate secțiile, au loc și acțiuni educative.

Astfel, Ziua Dobrogei la Delfinariu Constanța a fost sărbătorită alături de elevii claselor a IV-a de la Școala Gimnazială nr.10 ,,Mihail Koiciu”, coordonați de prof. Mihaela Ignat și Raluca Popescu. Micuții au învățat despre Legendele Dobrogei chiar în incinta secției Delfinariului, alături de cei șase delfini.

În acelaşi context aniversar, sâmbătă, 12 noiembrie a.c., la Acvariul din Constanța s-au aflat elevii clasei a IV-a din cadrul Școlii „Ion Murgescu” din localitatea Valu lui Traian. Aceștia au fost însoțiți de învățătoarea Mirela Mirea, iar invitată a fost profesoara de istorie, Otilia Mitroi. Elevii s-au documentat și au vorbit despre unirea Dobrogei cu România, dar și despre comorile, naturale sau create de mâna omului ce se regăsesc în aici. Activitatea s-a bucurat și de sponsorizarea Bibliotecii Județene Constanța, din partea căreia copiii au primit o diversitate de cărți.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Ziua Dobrogei”, în costume naționale, la Echitația din cadrul CMSN

lun nov. 14 , 2022
O serie de evenimente au avut loc luni, în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța! Cu ocazia aniversării „Zilei Dobrogei”, celebrată în fiecare an la data de 14 noiembrie, marcând momentul în care, în anul 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul național, CMSN a organizat două evenimente: […]

V-ar putea interesa și: