Elevii vor fi testați în continuare, dacă sunt teste

Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate, precizează Executivul, adăugând că testarea se va face de 2 ori pe săptămână, luni şi joi sau marţi şi vineri, în funcţie de disponibilitatea testelor. Săptămâna viitoare, elevii vor fi testaţi marţi şi vineri.

„Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate. Având în vedere că cea mai recentă tranşă din lotul de teste achiziţionate a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul acestei zile şi în această noapte,din cauza întârzierilor în livrarea materialelor,  s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marţi şi vineri în loc de zilele de luni şi joi”, anunţă Executivul.

Conducerea Ministerului Educaţiei este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a găsi soluţii rapide şi eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preşcolarilor, elevilor şi personalului din învățământ. Această testare se va face de 2 ori pe săptămână, luni şi joi sau marţi şi vineri, in funcţie de disponibilitatea testelor. 

De asemenea, Ministerul Sănătăţii este pregătit să acorde sprijin tehnic în privinţa procesului de testare a elevilor şi cadrelor didactice.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că urmează să primească în noaptea de duminică spre luni încă două milioane de teste rapide antigen din salivă, din partea unei societăţi care avea ca termen de livrare data de 20 decembrie. În cursul zilei de luni, testele vor fi trimise în teritoriu.

Conform reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, având în vedere traseul acestora, ISJ-unitate şcolară-diriginţi/învăţători-beneficiari, este foarte puţin probabilă testarea în cursul zilei de luni.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Internet și convorbiri pe mobil ieftine încă 10 ani în Europa

Dum dec. 12 , 2021
Vești bune de la Bruxelles: se extinde cu încă 10 ani, până în 2032, politica de Roaming a Uniunii Europene, a anunțat, duminică, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc. Cu alte cuvinte, „vorbim, trimitem mesaje sau navigăm pe Internet la același preț ca acasă”. Un important beneficiu pentru fiecare cetățean al […]

V-ar putea interesa și: