Elisabeta Lipă și Simona Radiș au lansat oficial noua disciplină olimpică – CANOTAJUL PE MARE

Canotajul pe mare, ce va fi o nouă disciplină olimpică, a fost lansată azi oficial în România în cadrul unui eveniment derulat pe Plaja REYNA din Mamaia, în prezența Elisabetei Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, și a canotorilor români, printre care campioana olimpică Simona Radiș.

Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, a fost gazda evenimentului intitulat ÎMPREUNĂ FACEM VALURI, acompaniată de sportivii din Lotul Olimpic de Canotaj al României, care ne-au reprezentat cu succes țara la JO de la Tokyo, printre care Simona Radiș (medaliată cu aur în proba de dublu vâsle feminin W2x) și Ștefan Constantin Berariu (medaliat cu argint în proba de patru rame masculin (M4-).

De asemenea, la eveniment au participat și foste glorii ale sportului și canotajului românesc: Doina Melinte (atletă, medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984), Valeria Răcilă (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984 și cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980), Viorica Susanu (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, Atena 2004 și Sydney 2000 și cu bronz la Beijing 2008), Camelia Macoviciuc (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996), Angela Alupei (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 și Sydney 2000) și Rodica Florea (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 și cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008).

Printre cei prezenți pe Plaja REYNA din Mamaia au fost Vergil Chitac, Primarul municipiului Constanța, și Mihai Lupu, Președinte Consiliu Județean Constanța. De asemenea, au mai fost prezenți Daniel Georgescu, Director Administrația Canale Navigabile și Cosmin Dumitrache din partea Autorității Navale Române.

În cadrul evenimentului, Mihaela Kanmaz (Reyna) și Elena Frâncu, supranumită doamna sportului constănţean, au primit trofeele de excelență din partea Federației Române de Canotaj.

„Ceea ce îmi doresc de la această nouă disciplină – canotaj pe mare – este să ne dezvoltăm frumos. Să arătăm că se poate face performanță și în această ramură a canotajului. Este o disciplină care va fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice. Anul trecut, spre exemplu, România a obținut o medalie de bronz la 2020 European Coastal Challenge prin echipajul de 4x+M, compus din Agafiței Vasile, Carpea Cosmin, Mihălescu Costel, Cojocaru Cristian și cârmaci Ștefan Florin. așa că viitorul canotajului pe mare sună frumos. Le mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi la eveniment pentru susținere. Plajei Reyna din Mamaia pentru găzduire și Federației Române de Yachting alături de care am organizat evenimentul. Mulțumim oficialităților din Constanța pentru susținere și tuturor partenerilor Federației Române de Canotaj pentru că ne sunt întotdeauna alături”, a declarat Elsiabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Canotajul de coastă reprezintă versiunea extremă, partea plină de aventură a canotajului. Se practică pe mare și este o ramură a canotajului foarte populară în țări precum Italia, Franța sau Marea Britanie. Ambarcațiunile cu ajutorul cărora se practică canotajul de coastă sunt mai robuste și mai stabile decât cele pentru canotajul clasic.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Restricții de circulație în perioada festivalului KIMARO

mie aug. 11 , 2021
Primăria Constanța, în parteneriat cu Kiss FM, Magic FM și Rock FM aduc între 12 și 15 august, în parcarea de la Poarta 1, cele mai bune voci ale muzicii românești. Antonia, BUG Mafia, Carla`s Dreams, Cargo, Paul Ciuci de la trupa Compact, Connect-R, Direcția 5, Diosa Symphonics EDM, Edward […]
KIMARO

V-ar putea interesa și: