Elveția relaxează restricțiile impuse de coronavirus. Comparație cu România

Elveția se pregătește, treptat, să revină la viața normală de dinaintea coronavirsului. Guvernul elvețian a anunțat va începe o relaxare în trei etape a restricțiilor impuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, începând cu 27 aprilie, potrivit Reuters.

Cabinetele medicale, frizeriile şi saloanele de cosmetică printre primele care vor primi undă verde să reînceapă activitatea. Apoi, pe 11 mai se vor redeschide şcolile primare, magazinele şi pieţele, au mai anunţat autorităţile. Într-o a treia etapă vor fi redeschise liceele şi universităţile, din 8 iunie. De asemenea guvernul a anunţat posibilitatea de a relaxa interdicția reuniunilor în grupuri mai mari de cinci persoane, deși detaliile acestei etape vor fi anunțate concret abia la sfârșitul lunii mai.

„Trecerea de la o etapă la alta se va face atunci când nu va exista o creștere semnificativă a cazurilor COVID-19”, au mai subliniat autorităţile.

Elveția avea, pe 18 aprilie, 27.078 cazuri de coronavirus, 1.327 de decese și 16.400 de persoane recuperate. Așadar, mai multe cazuri decât în România. Diferența este însă că numărul cazurilor active este în scădere, în Elveția, de câteva zile. Potrivit worldometers.info, vârful epidemiei a fost atins în Țara Cantoanelor, după cum se vede în graficele de mai jos.

Numărul de cazuri active în Elveția
Numărul de cazuri active în România

În ciuda scăderii numărului de cazuri active, Daniel Koch, delegatul guvernamental pentru pandemia de Covid-19, le-a transmis elvețienilor să fie vigilenți.

„Creșterea numărul de infectări nu este așa de rapidă precum ne-am temut, slavă Domnului. Dar suntem departe de zona de pericol. Există un risc real ca mai mulți oameni să se infecteze și să avem un număr mai mare de spitalizări”, a spus acesta, vineri, într-o conferință de presă.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.