Elvețienii fac afaceri de miliarde cu cereale în Portul Constanța

Se încarcă cereale în dana Ameropa din Portul Constanța. Sursă foto: Facebook/Ameropa Grains

Ameropa Grains, liderul pieţei comerţului cu cereale din România, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 8.572.882.213 lei, în creştere cu 51% faţă de anul precedent (5.649.991.445 lei).

Rezultatul vine după un an cu producţii agricole medii în România, la nivel naţional fiind secetă, dar şi după un an în care o parte din cerealele din Ucraina au tranzitat România pentru export.

Profitul net obținut a fost în 2022 de 105.635.433 lei, de asemenea în creștere semnificativă față de 2021 (59.655.317 lei).

Datoriile totale se ridicau la 1.897.660.802 lei.

Firma a avut în 2022 o medie de 384 de angajați, față de 368 în 2021. Este cel mai mare număr de salariați din istoria companiei.

Sursă grafic: Termene.ro

Ameropa Grains are cea mai mare capacitate de depozitare dintre toţi traderii activi pe plan local şi cel mai mare număr de silozuri distribuite în mai multe regiuni ale ţării, nu doar în apropierea portului Constanţa, cu toate că cea mai mare capacitate o are în Constanţa (410.900 tone). Spre comparaţie, Ameropa Grains deţine 10% din capa­ci­tatea de depozitare a judeţului Constanţa, conform datelor publice. Astfel, a putut prelua şi opera cantităţi mai mari de marfă.

Acționarii companiei sunt AMEROPA DG HOLDING AG, din Elveția, care deține 99.9999% din firmă, și Zivy Andrew Henry, cetățean elvețian, cu 0,0001%.

Sursă grafic: Termene.ro

Potrivit Termene.ro, compania a exportat mărfuri către țări precum Bulgaria, Egipt, Franța, Germania, Iordania, Israel, Italia, Liban, Olanda, Polonia.

Recomandări:

O parte din Portul Constanța s-ar putea vinde la bursă

Un proiect care ar aduce 68 de hectare noi României, în Portul Constanța, ignorat de toate instituțiile statului

DP World, investiție strategică în Portul Constanța

Sergiu Manea, CEO BCR: „Portul Constanța îndeplinește toate criteriile ca să fie un blue chip, unul din porturile viitorului pentru Uniunea Europeană”

Mihai Daraban, CCIR: „Marea Neagră este ca buzunarul mic de la blugi”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Corpul unui bărbat, descoperit de polițiști în bazinul portuar din Mangalia. Ar fi fost director de școală

mar iul. 4 , 2023
La data de 4 iulie,  în jurul orei 07.40, polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime – Postul de Poliție Transporturi Navale Mangalia au fost sesizați cu privire la faptul că, în bazinul portuar din municipiul Mangalia, a fost găsit cadavrul unui bărbat, posibil înecat. Polițiștii deplasați la fața […]
politia-criminalistica

V-ar putea interesa și: