Emanuel, adolescentul nevăzător din Nazarcea, locul al doilea la „Românii au talent”

emanuel-ion-golden-buzz-andra

Emanuel, un adolescent de 16 ani, din Nazarcea, județul Constanța, a câștigat locul al doilea la concursul concursul „Românii au talent”. Acesta a primit un premiu de 20.000 de euro.

Emanul a emoționat o țară întreagă și i-a făcut pe mulți români să lăcrimeze. Publicul s-a ridicat în picioare la prestația sa, iar Andra i-a acordat primul golden buzz din această ediție a spectacolului „Românii au talent”, difuzat de ProTV.

Emanuel este nevăzător. Smiley l-a adus în platou și a avut grijă să se așeze pe scaun pentru a își începe numărul. Dragoș Bucur s-a prezentat și l-a întrebat pe băiat cum îl cheamă și care este povestea lui. Emanuel a dat dovadă de un talent rar întâlnit, dar și de o modestie și o inteligență ieșite din comun. 

Și-au dat seama că nu vede când avea doi ani

Tânărul s-a născut nevăzător, iar părinții lui și-au dat seamă că el nu vede abia la 2 ani, atunci când s-a lovit de obiectele din casă, după ce au mutat mobila și el s-a dezorientat. 

„Eu sunt nevăzător din naștere. La vârsta de doi ani și-au dat seama părinții mei că nu văd. Alergam prin casă și am intrat într-o mobilă cu capul, că au mutat în casă și eu eram obișnuit de cum erau așezate anterior lucrurile.

În ziua aia am leșinat și doctorii au spus că nu am șanse să văd. Spre uimirea mea, pe măsură ce am crescut, vederea mea a evoluat, pot să disting umbre și pot să zăresc marea, că e mai închisă la culoare față de nisip.

Pentru mine e cam greu să răspund la cum am învățat să cred. Dumnezeu, de mic, a pus în mine acest dar de a cânta, nu doar la orgă, ci la mai multe instrumente muzicale, la chitară, pian, chitară-bass, acordeon, fluier, muzicuță, tobe, trompetă, toate după ureche”, a povestit el. 

Talentat la muzică și IT

Momentul în care a început să cânte a fost unul cu totul magic. Emanuel cântă de la 4 ani la pian și simte clapele, dându-și seama cam pe unde sunt și pe care ar trebui să apese. De fapt, melodia pe care a cântat-o la „Românii au talent” și care i-a adus Golden Buzz-ul din partea Andrei este compoziție proprie. 

Povestea tânărului nu se oprește aici, pentru că nu el nu știe să facă doar muzică, un talent cu care s-a născut. Are o pasiune pentru programare și a făcut mai multe jocuri video pentru nevăzători. De fapt, acum lucrează la BETA pentru un joc în care se construiește, adică o variantă încă nefinisată a jocului. 

„Aș vrea să lucrez ca IT-ist, să fac scripturi, să lucrez în programare. Deja am câteva jocuri audio și lucrez la un beta de construiri. De aia spun că Dumnezeu a făcut în mine un dar foarte mare”, a spus tânărul.

Jurații și spectatorii s-au ridicat în picioare ca să-l aplaude pe Emanuel, care a făcut senzație la show-ul de talente.

El pune pe seama lui Dumnezeu talentul lui la muzică și puterea de a face lucruri normale pentru vârsta lui, în ciuda handicapului de care suferă. 

„Eu cred, Emanuel, că tu ți-ai construit o lume, care e posibil să fie o lume mai frumoasă decât o vedem noi, pentru că este așa cum îți place ție cel mai mult.

E admirabil că ți-ai găsit acest drum care era pus deoparte pentru tine, iar tu ești un băiat inteligent pentru că ai găsit din timp acest lucru”, i-a spus Andi Moisescu.

De altfel, Andra i-a dat Golden Buzz și l-a trimis direct în semifinale. Băiatul încearcă să ducă o viață pe cât se poate de normală și chiar merge pe bicicletă, un lucru total nemaiîntâlnit pentru un nevăzător. 

Mesaj pentru nevăzători

Povestea lui este una impresionantă, iar părinții lui sunt cei care îl susțin și îl îndeamnă să facă absolut tot ce își dorește cu viața lui. 

De fapt, Emanuel a venit la „Românii au talent” ca să le reamintească oamenilor ca el că pot face absolut tot ce le place și își doresc. 

„Chiar dacă sunt nevăzător, orice lucru îmi place și ăsta e scopul pentru care am venit aici. Să încurajez persoanele nevăzătoare să facă ceea ce ele își doresc, chiar dacă sunt piedici”, a spus Emanuel.

La plecarea din platou, îl aștepta tatăl său, vizibil emoționat și fericit.

„Te iubesc!”, i-a spus, simplu, cum numai un tată îi poate spune propriului fiu.

Emanuel l-a strâns în brațe.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Se rupe. Cine sunt parlamentarii care ar urma să plece alături de Dacian Cioloș

Sat May 28 , 2022
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR, precizând că acesta va fi urmat de maximum 10 parlamentari USR şi de patru eurodeputaţi. Printre parlamentarii  care îl vor urma cu siguranţă pe Dacian Cioloş se numără Andrei […]
dacian ciolos dan barna