Emil Boc vrea să interzică centralele individuale de apartament

emil boc

Autorităţile din municipiul Cluj-Napoca intenţionează să adopte un proiect care să interzică amplasarea de centrale de apartament individuale în blocurile care au mai mult de şase apartamente. Decizia, care va fi supusă votului aleşilor locali luna aceasta, nu se va aplica construcţiilor care vor avea certificat de urbanism emis înainte de adoptarea hotărârii de către Consiliul Local.

„În 18 ianuarie vom supune aprobării Consiliului Local propunerea ca, pentru viitor, blocurile cu mai mult de şase apartamente să nu mai deţină decât fie o singură centrală de bloc, fie conectare la sistemul de termoficare. Repet, pentru viitor, după 18 ianuarie încolo. Pentru toţi cei care nu au un certificat de urbanism emis – pentru că procedurile care sunt în lucru nu le putem opri, dacă ai în derulare un certificat de urbanism valabil acela e incident cu legea la care a fost aprobat el – dar toate documentaţiile noi de urbanism care încep după 18 ianuarie printr-un certificat de urbanism în Cluj-Napoca nu vor mai avea centrale individuale, ci doar centrale de bloc sau conectare la sistemul de termoficare”, a anunţat miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului, Emil Boc.   

O propunere în acest sens a fost făcută şi de către ministrul Mediului, Tánczos Barna. Acesta a anunţat că implementarea proiectului de interzicere a centralelor individuale de apartament trebuie să fie una graduală, „nu de azi pe mâine”, precizând că sunt multe investiţii deja pornite, aflate în execuţie pe metodele vechi, iar legiuitorul nu poate interveni retroactiv.

Vă recomandăm și:

Tramvaiele lui Emil Boc și moștenirea lui Radu Mazăre

Emil Boc vrea să facă din Cluj un „oraș de 15 minute”

Vergil Chițac, primarul din Constanța, copiază metodele socialiste ale lui Decebal Făgădău și Radu Mazăre, în loc să facă ce face Emil Boc la Cluj

Emil Boc vrea ca locuitorii Clujului să renunțe de bună voie la autoturisme

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cluj-Napoca, un oraș bogat: bugetul a ajuns la 434 milioane euro

Wed Jan 12 , 2022
Bugetul pentru anul 2022 al municipiului Cluj-Napoca este de peste 434 de milioane de euro, majorat de la 429 de milioane de euro în anul trecut. Primarul Emil Boc a arătat că veniturile proprii sunt mai mari anul acesta cu 10 procente faţă de anul trecut, fapt care denotă că […]