Eminescu la Planetariu

planetariu

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și actrița Georgiana Rusu îl vor aduce pe Eminescu în Planetariul din Constanța.

Este vorba despre un proiect care va debuta peste câteva luni., un spectacol care va combina filmările și recitalurile de poezie.

„O să-l aducem pe Eminescu printre stelele Planetariului și o să îl explicăm oamenilor ca pe un cunoscător al fenomenului astral și al bolții cerești. Îl aducem și ca pe un traducător al frumuseții acesteia. Și nu doar pe Eminescu: aducem și alți poeți români care au luat această temă în considerare și nu doar că-i aducem și îi prezentăm, ci îi și explicăm. Facem legătura cu proiecția ce urmează respectivului moment poetic; proiecția științifică, proiecția ce ține de cunoaștere”, a declaratdirectorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă.

„Ne gândim să vin eu împreună cu alți colegi ai mei aici, în cadrul Planetariului, să recitam câteva versuri din Luceafărul ori din poezia La Steaua sau din alte poezii care ne vor ajuta în acest sens, după care directorul Bîlbă să ne spună ce înseamnă aceste versuri din punct de vedere științific, dacă există o astfel de legătură. Dacă aș fi în public mi s-ar părea inedit să ascult întâi versurile și apoi să înțeleg ce ar însemna asta din punct de vedere științific, pentru că nu cred că multă lume s-a gândit până acum că poeziile lui Eminescu într-adevăr pot veni de la explicații științifice”, a precizat actrița Georgiana Rusu.

Detalii aflați din clipul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.