Emoții pentru fosta conducere a Consiliului Județean Constanța. Dosar penal pentru inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat în cazul Capidava

Claudiu Palaz
Claudiu Palaz

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a deschis un dosar de cercetare penală, numărul 197/p/2021, prin care face cercetări în dosarul Capidava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 367 Cod Penal. Este articolul referitor la „inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, care se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

IPJ Constanța, prin semnătura împuternicitului șef al instituției, chestor Constantin Adrian Glugă, a solicitat , săptămâna aceasta, Consiliului Județean Constanța să-i comunice deîndată situația de fapt detaliată și documentația încheiată cu ocazia atribuirii contractului de achiziție publică nr. 12728/20.05.2016 către SC Stone Construct SRL Medgidia. De asemenea, instituția a mai cerut să i se pună la dispoziție datele de identificare și numerele de contact ale următorilor: Horia Țuțuianu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz, fost vicepreședinte, Tănase Getuța, – Sef Serviciu Investiţii, Direcţia de Urbanism şi Lucrări Publice, și Drăgan Nicoleta Carmen, diriginte de șantier.

Consiliul Judeţean Constanţa a atribuit, în luna iunie 2016, contractul „Lucrări turnare placă peste punct de informare, aferente proiectului «Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava»”.

De buna desfășurare a contractului era răspunzător Claudiu Iorga Palaz, vicepreședinte CJC și președintele Partidului Mișcarea Populară.

Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 145.597,27 de lei fără TVA, din care 138.799,43 de lei fără TVA reprezintă valoarea estimată fără cheltuieli diverse şi neprevăzute, iar 6.797,84 de lei fără TVA – cheltuieli diverse şi neprevăzute, în procent de 4,8976%.

Criteriul de atribuire a fost, potrivit anunţului postat în SEAP, „preţul cel mai scăzut”. Pentru contractul 12728/20.05.2016 s-au primit trei oferte de la diverşi agenţi economici, însă a câştigat Stone Construct SRL Contractul va avea o valoare de 129.612 lei. Firma din Medgidia a mai câştigat în trecut mai multe contracte cu CFR – Sucursala Regională Căi Ferate Constanţa.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

HĂRȚI Cum se va circula pe străzile care devin artere rutiere cu sens unic începând cu 21 aprilie

vin apr. 16 , 2021
Primăria Municipiului Constanța continuă programul de resistematizare rutieră din zonele rezidențiale care are ca scop decongestionarea traficului rutier și reducerea poluării. Începând de  miercuri, 21 aprilie, 6 străzi din municipiul Constanța devin artere rutiere cu sens unic. Circulația autovehiculelor se va desfășura astfel: – pe strada Ștefan Mihăileanu se va […]
scoala gheorghe titeica consanța

V-ar putea interesa și: