Energia Residence – un complex imobiliar ca la carte, cu prețuri corecte

Energia Residence. Așa va arăta când va fi gata

COMPLETARE 25 august 2021: Cerere mare pe piața imobiliară. Energia Residence majorează ușor prețurile

Când construiește o locuință sau mai multe, primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este legea. În 1996, statul român a emis o lege, nr. 114, despre cum trebuie să arate locuințele. Din păcate, pentru că trăim în România, legea e bună, dar nu prea se aplică. Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari o ignoră și, în marea majoritate a cazurilor, scapă basma curată. Din fericire, există și dezvoltatori imobiliari care respectă legea, care ridică imobile ca la carte. Unul dintre aceste complexuri imobiliare este Energia Residence, amplasat în municipiul Constanța, în cartierul Compozitorilor, pe strada Constantin Bobescu nr. 101.

Haideți să vedem ce spune legea. Anexa 1 precizează foarte clar câți metri pătrați utili trebuie să aibă locuințele. Astfel, o garsonieră trebuie să fie compusă dintr-o cameră de zi de minimum 18 mp utili, un loc de luat masa de 2,50 mp, o bucătărie de 5 mp, încăperi sanitare de 4,50 mp, spațiu de depozitare de 2 mp. În total, vorbim de o suprafață utilă de 37 mp.

Da, ați citit bine: spații de depozitare. Orice locuință din România trebuie să aibă astfel de spații, care sunt și foarte utile: poți depozita acolo tot ce folosești mai puțin, de amintiri din copilărie la, să zicem, sania cu care vă plimbați copiii iarna.

Un apartament de două camere camere trebuie să fie compus din: o cameră de zi de 18 mp, un dormitor de 12 mp, un loc de luat masa de 3 mp, o bucătărie de 5 mp, încăperi sanitare de 4,50 mp, spații de depozitare de 2,50 mp. Suprafața utilă totală trebuie să fie de cel puțin 52 mp.

Camerele trebuie să aibă o înălțime minimă de 2,55 metri, iar lățimea minimă de circulație a coridoarelor și a vestibulului din interiorul locuinței trebuie să fie de 120 cm.

Ce suprafețe minime trebuie să aibă o locuință, potrivit legii 114/1996

În funcție de amplasamentul construcției, suprafețele construite pot avea abateri în limitele de ±10%.

Dacă ați căutat vreodată să cumpărați o locuință, cu siguranță că în cele mai multe cazuri, aceasta nu respecta prevederile de mai sus.

Cum spuneam, le-am întâlnit însă la câțiva dezvoltatori imobiliari din Constanța. Unul dintre ei este Country Estate, care construiește Energia Residence. Country Estate SRL este administrată de un investitor cu peste 10 ani de experiență în domeniul dezvoltării imobiliare, având numeroase proiecte finalizate și în desfășurare. Printre proiectele finalizate se regăsesc atât imobile din municipiului Constanța, cât și în stațiunea Mamaia. În prezent mai este implicat în dezvoltarea ansamblului Zen Residence din zona Carrefour.

Energia Residence are locuințe construite exact așa cum trebuie. Mai are un avantaj: prețul corect. Alții iau pielea de pe tine. Aici, cu mai puțin de 60.000 de euro puteți avea un apartament de două camere la cheie. Asta înseamnă că îl veți primi cu tot ce trebuie, gresie, parchet, văruit, centrală termică, calorifere. Singurul lucru pe care va trebui să-l faceți va fi să alegeți singuri corpurile de ilumina. Apropo, baia vine utilată. Apartamentele au și garanție.

TVA-ul este inclus.

Aveți la dispoziție studiouri, apartamente de 2, 3 și 4 camere.

Între blocuri va fi amenajat un spațiu verde. Pe acoperiș va fi o terasă, care va putea fi folosită de toți locatarii. Fiecare scară are două lifturi, din care unul pleacă de la parcarea subterană și ajunge până pe acoperiș.

Apropo, la Energia Residence aveți și posibilitatea să achiziționați un loc de parcare. Costă 1.500 de euro unul la suprafață și cam 4.600 de euro unul la subsol, pentru a scăpa de problema soarelui arzător sau a zăpezii. Fiecare apartament are alocat un loc de parcare. De asemenea, vor fi amenajate 20% de locuri în plus, pentru vizitator, așa cum cere o hotărâre de consiliu municipal.

Am văzut pe piața imobiliară apartamente vechi, cu suprafețe ridicol de mici, care se vând cu peste 50.000 de euro. Merită?

La Energia Residence, cine nu are toți banii poate apela la plata în rate direct la dezvoltator.

Trebuie să știți un lucru: la apartamente se lucrează în plin, dar va mai dura până vor fi gata. Primii cumpărători se vor putea muta, cel mai probabil, la finele anului viitor. În prima etapă se construiesc 4 blocuri. Se lucrează concomitent. Pe șantier sunt montate două macarale.

Stadiul lucrărilor pe 15 iulie 2021. Pe pagina de Facebook a dezvoltatorului sunt postate periodic imagini de pe șantier

Detalii puteți obține pe site (click AICI) sau, cel mai bine, chiar la locul construcției (strada Constantin Bobescu nr. 101), unde a fost amenajat un showroom. Adresa, mai jos:Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Autoritatea Navală Română face angajări. Se caută de la șofer la căpitan de port

mar iul. 20 , 2021
Autoritatea Navală Română din Constanţa organizează concurs pentru ocuparea următoarelor funcţii contractuale vacante, de conducere, respectiv de execuție, pe perioadă nedeterminată, după cum urmează: Serviciul Financiar Contabilitate, Administrativ: Șofer -1 post Nivelul studiilor: studii generale. Specialitatea de bază: – Vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției: – Cerințe specifice – […]
Autoritatea-Navala-Romania-ANR

V-ar putea interesa și: