EPIDEMIE de GRIPĂ în România

epidemie de gripă românia

Epidemie de gripă în România, oficial, începând de miercuri.

Asta a decis Ministerul Sănătății, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii.

„Nu putem afirma în acest moment că avem un număr mai mare de decese decât anul trecut, dar avem un număr de decese înregistrate mai devreme”, a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a subliniat că recomandă vaccinarea anti-gripală, precizând că 1.287.250 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate până ieri.

Sorina Pintea a adăugat că Ministerul Sănătății a recomandat, ca măsuri suplimentare, limitarea accesului vizitatorilor în mod real în unitățile sanitare, refacerea stocurilor de antivirale, începerea imediat a tratamentului cu antivirale a pacienților care se prezintă la spital și vaccinarea personalului medical.

Se solicită limitarea accesului vizitatorilor în mod real în unitățile sanitare, refacerea stocurilor de antivirale, începerea imediat a tratamentului cu antivirale a pacienților care se prezintă la spital și vaccinarea personalului medical. În Spitalul Județean Constanța, accesul este interzis încă din 24 ianuarie. Detalii AICI.

Epidemie de gripă nu înseamnă însă că se închid școlile, așa cum s-a speculat. Sorina Pintea a anunțat că măsura închiderii unităților de învățământ se poate lua punctual.

„Fiecare școală, fiecare clasă va putea cere suspendarea cursurilor dacă 20% dintre copii lipsesc (din cauza gripei – n.red.). Se vor închide punctual, acolo unde sunt probleme, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar pot decide acest lucru.”

Ministrul Sănătății a subliniat de mai multe ori, în ultimele zile, că „suntem în plin sezon gripal, ca în fiecare an în această perioadă. „Am avut două săptămâni cu caracter epidemic. Conform specialiștilor, suntem în pragul unei epidemii. În fiecare an, în această perioadă are loc o circulație a virusului gripal. Eu nu cred că trebuie să facem din asta un caz special”, spunea ministrul Sănătății, adăugând că cel mai bun lucru care se poate face în această situație este respectarea recomandărilor specialiștilor în acest caz.

Sorina Pintea a subliniat că „nu este o surpriză că în fiecare iarnă avem gripă”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A reușit să lovească stâlpul din parcarea goală

mie ian. 30 , 2019
Un șofer din Constanța a reușit o performanță de invidiat, în sens negativ. Aflat aproape singur într-o parcare, a reușit să dea cu mașina peste un stâlp. Rezultatul: atât mașina, cât și stâlpul au suferit daune. S-a întâmplat pe 29 ianuarie, în parcarea Brico Depot, iar fotografiile au fost postate […]

V-ar putea interesa și: