EPIDEMIE de GRIPĂ în România

epidemie de gripă românia

Epidemie de gripă în România, oficial, începând de miercuri.

Asta a decis Ministerul Sănătății, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii.

„Nu putem afirma în acest moment că avem un număr mai mare de decese decât anul trecut, dar avem un număr de decese înregistrate mai devreme”, a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a subliniat că recomandă vaccinarea anti-gripală, precizând că 1.287.250 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate până ieri.

Sorina Pintea a adăugat că Ministerul Sănătății a recomandat, ca măsuri suplimentare, limitarea accesului vizitatorilor în mod real în unitățile sanitare, refacerea stocurilor de antivirale, începerea imediat a tratamentului cu antivirale a pacienților care se prezintă la spital și vaccinarea personalului medical.

Se solicită limitarea accesului vizitatorilor în mod real în unitățile sanitare, refacerea stocurilor de antivirale, începerea imediat a tratamentului cu antivirale a pacienților care se prezintă la spital și vaccinarea personalului medical. În Spitalul Județean Constanța, accesul este interzis încă din 24 ianuarie. Detalii AICI.

Epidemie de gripă nu înseamnă însă că se închid școlile, așa cum s-a speculat. Sorina Pintea a anunțat că măsura închiderii unităților de învățământ se poate lua punctual.

„Fiecare școală, fiecare clasă va putea cere suspendarea cursurilor dacă 20% dintre copii lipsesc (din cauza gripei – n.red.). Se vor închide punctual, acolo unde sunt probleme, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar pot decide acest lucru.”

Ministrul Sănătății a subliniat de mai multe ori, în ultimele zile, că „suntem în plin sezon gripal, ca în fiecare an în această perioadă. „Am avut două săptămâni cu caracter epidemic. Conform specialiștilor, suntem în pragul unei epidemii. În fiecare an, în această perioadă are loc o circulație a virusului gripal. Eu nu cred că trebuie să facem din asta un caz special”, spunea ministrul Sănătății, adăugând că cel mai bun lucru care se poate face în această situație este respectarea recomandărilor specialiștilor în acest caz.

Sorina Pintea a subliniat că „nu este o surpriză că în fiecare iarnă avem gripă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.