Epoca dosarului cu șină se termină pe 1 ianuarie 2022

De la 1 ianuarie 2022, epoca dosarului cu șină și fără dosar cu șină și a copiei de buletin se va termina.

„În Plenul Camerei Deputaților, am adoptat un proiect de lege, prin care se interzice instituțiilor publice să solicite copii de pe avize sau alte documente ce au fost emise de către instituții ale statului român. Această lege este un pas important spre simplificarea birocrației și vizează atât persoanele fizice, cât și cele juridice.”, a anunțat deputatul PNL Marian Crușoveanu.

„Cu toții suntem conștienți de necesitatea digitalizării accelerate a administrației publice, iar această măsură legislativă are în vedere facilitarea acestui proces. Cu toții am trecut prin situația în care, pentru o simplă copie de pe buletin, am alergat de la un xerox la altul și am stat la cozi, pierzând ore în șir.”, a mai spus acesta.

Camera Deputaților este decizională, iar după votul de astăzi, legea a fost transmisă președintelui României pentru promulgare. De la 1 ianuarie 2022, această lege va intra în vigoare, astfel încât serviciile publice ale administrației vor deveni mult mai accesibile și mai simplificate pentru toți cetățenii.

„Prin această lege, se anunță sfârșitul epocii dosarului cu șină. Am votat pentru acest proiect de lege, pentru că cetățenii români au nevoie de servicii publice simplificate, iar în era evoluției tehnologice, apelul la avantajele digitalizării reprezintă o soluție.”, a conchis deputatul liberal.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

2 comentarii

  • N-ai sa vezi, va fi greva sau boicot. Vor fi mii de functionari publici angajati pe pile si salarii nesimtite doar sa plimbe niste hartii pentru ca neuronul lor este deja prea obosit sa acumuleze si niste cunostinte de operare calculator sau pur si simplu pentru ca li se vor desfiinta posturile

  • si ce se va intimpla cu muntii de dosare existente ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.