Eroii de la Turtucaia, comemorați după 105 ani. Un militar s-a rugat la mormântul străbunicului său

Recent a avut loc o ceremonie militară și religioasă în memoria eroilor căzuți la Turtucaia, în anul 1916.
In luptele de acum 105 ani, au participat militari: români, bulgari și germani. O parte dintre ei își au mormântul în acest cimitir, dar și militari turci, căzuți în lupte pe teritoriul Bulgariei. Drapelele arborate ne amintesc de toate națiunile, care au eroi îngropați aici.

Ceremonia s-a desfășurat la Cimitirul International Turtucaia și a fost organizată de Ministerul Apărării din Bulgaria și Muzeul Tutrakan.

Au participat oficialități din Bulgaria, personal al consular Turciei de pe teritoriul Bulgariei. Din Romania au fost prezenți, ca în fiecare an, membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța și Asociației Naționale Cultul Eroilor Filiala Constanța.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța a fost reprezentată de președintele Sucursalei- Cristi Crăciun, vicepreședintele Dănuț Cucoveanu și Ovidiu Oprea.

Camaradul Dănuț Cucoveanu a participat și în calitate de urmaș al străbunicului, care și-a pierdut viața în luptele de la Turtucaia și este înmormântat în acest cimitir.

Dumnezeu să îi odihnească pe toți eroii!

Foto: Ovidiu Oprea

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea



One thought on “Eroii de la Turtucaia, comemorați după 105 ani. Un militar s-a rugat la mormântul străbunicului său

  1. eroi ? mai degraba victime O pagina de istorie pe care am bagat-o sub pres ca pe multe altele

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

USR vede paiul din ochiul altora, dar nu bârna din ochii săi

Mon Sep 6 , 2021
USR are dreptate, oarecum, să fie supărat și să spună că USL trăiește. PNL și PSD sunt, acum, într-o înțelegere tacită. USR nu este însă deloc supărat că negociază cu cei de la AUR și că se bazează pe sprijinul lor. Asta deși, în urmă cu câteva luni, Dan Barna […]