Este Constanța pregătită pentru un incident la Centrala Nucleară de la Cernavodă?

pompieri

Peste 150 de specialiști din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență participă, în perioada 04-06 octombrie a.c., la Exercițiului Național Valahia 2016.

Timp de trei zile, judeţul Constanţa va găzdui o aplicaţie complexă menită să antreneze toate structurile componente ale Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă pe amplasamentul CNE Cernavodă.
Exercițiul Valahia 2016 este susținut prin programul Norway Grants al Guvernului Norvegian, în cooperare cu Autoritatea Norvegiană pentru Radioprotecție și are ca scop principal testarea capacității de răspuns la urgență nucleară a autorităților publice centrale și locale, prin simularea unei situații de urgență nucleară la Centrala Nuclearoelectrică (CNE) Cernavodă. În cadrul exercițiului, se vor verifica și confirma integrarea planurilor și procedurilor de răspuns la urgență nucleară în sistemul național de management al situațiilor de urgență, precum și, înțelegerea rolurilor, a responsabilităților și a capabilităților de răspuns la urgență a organizațiilor participante.

Instituțiile implicate în derularea Exercițiului Valahia 2016 sunt: CNCAN, CNE Cernavodă, Primăria Cernavodă, Prefectura Constanța, Societatea Națională Nuclearelectrica, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Centrul Operațional de Comandă al Guvernului şi Spitalul Clinic de Urgență București.

O practică standard în domeniul nuclear, astfel de exerciţii sunt realizate în mod frecvent de către organismele de reglementare în domeniu şi operatorii de centrale nucleare, cu implicarea autorităţilor locale şi naţionale responsabile, în scopul îmbunătăţirii continue a răspunsului la urgenţă, informării corecte a publicului şi asigurării tuturor măsurilor de protecţie, în cazul puţin probabil al unei urgenţe nucleare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Licența de emisie a TV Neptun ar putea fi prelungită mâine

lun oct. 3 , 2016
Instanța a confirmat planul de reorganizare al SC Soti Cable Neptun SRL, firma care deține licența pentru postul Neptun TV. Decizia a fost luată, astăzi, de judecătorul sindic din dosarul de insolvență de la Tribunalul Constanța. Este ultimul act care lipsea din documentația necesară prelungirii licenței. Ședința CNA, care are […]

V-ar putea interesa și: