Este oficial: Guvernul Dăncilă a picat!

Este oficial: Guvernul Dăncilă a picat!

Au fost 238 de voturi pentru căderea Guvernului la moțiunea de cenzură. Era nevoie numai de 233.

„Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni. Se încheie o perioadă de distrugere, începe o perioadă în care Guvernul va fi adus în slujba cetățenilor”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

„Mă bucur că am salvat România, guvernul și social-democrația de cel mai ciudat și nepotrivit premier din istorie”, a spus Victor Ponta.

Viorica Dăncilă a spus că are „sentimentul datoriei împlinite”.

„Moțiunea a trecut. Toate partidele s-au unit pentru a trece. Au fost și colegi din cadrul PSD care au votat. nu este o problemă. Plecăm cu datoria împlinită. Le doresc celorlalți să vină în plen cât mai repede cu un Guvern. PSD merge pe drumul său, acela de a dialoga cu cetățenii”, a spus aceasta.

„Se încheie o era neagră în istoria politicii românești. Am câștigat o bătălie politică. Dar lupta pentru reinstaurarea statului de drept și recâștigarea demnității românilor nu s-a încheiat. România are nevoie de alegeri anticipate.”, au spus reprezentanții USR Constanța, printr-o postare pe Facebook.

„Este o victorie pentru România, pentru că intrăm în logica însănătoșirii”, a spus Dan Barna, președintele USR.

Guvernul Dăncilă rămâne, potrivit legii, să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege.

Preşedintele trebuie să convoace la consultări partidele parlamentare și să desemneze un candidat pentru funcţia de premier. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de prim-ministru trebuie să vină în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.

Știre în curs de actualizare.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.