Este oficial: România nu va intra în Schengen anul acesta

Preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat că, în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 5 decembrie, doar va fi discutat subiectul accesului României la spaţiul Schengen, însă nu va fi dat şi un vot. Asta înseamnă că ţara noastră nu va intra în acest an în Schengen.

„Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota. Sunt profund revoltat să văd cum această putere ratează în fiecare zi acest obiectiv de grad zero pentru România”, a scris Eugen Tomac, miercuri pe Facebook.

Liderul PMP a mai spus că Karl Nehammer, cancelarul federal al Austriei, „ne umileşte din nou într-un mod absolut scandalos”, potrivit News.ro.

Recomandare: Europarlamentar: Portul Constanța, motivul pentru care Germania se opune aderării României la Schengen

„Altele sunt priorităţile lor, vizite prin Africa, Dubai şi măriri de taxe şi impozite. Locul nostru este în UE, dar aici trebuie să munceşti pentru fiecare obiectiv şi să fii credibil atunci când ceri sau să joci dur atunci când eşti umilit. Nehammer ne umileşte din nou într-un mod absolut scandalos!,” a completat Tomac.

Consiliul JAI care va avea loc, pe 4 şi 5 decembrie, nu va supune la vot aderarea României la Schengen, desi subiectul se află pe ordinea de zi a reuniunii. Astfel, este avută în vedere convocarea unui nou Consiliu Extraordinar, până la sfârşitul lunii decembrie, în care să fie decisă o aderare în etape a ţării noastre, mai întâi pe aerian, din martie anul viitor.

Scenariul a fost discutat şi de premierul Marcel Ciolacu cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez, în contextul în care Spania deţine preşedinţia Consiliului UE, în această perioadă, potrivit unor surse politice.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Este oficial: România nu va intra în Schengen anul acesta

  1. dupa proba de vigilenta a vamesilor in cazul chereches nu cred ca avem tupeul sa mai cerem asa ceva Sigur si olanda nu o sa ne mai vrea

  2. Acest Tomac arde gazul degeaba acolo la Belgieni .Trebuia sa caute si sa publice hotararea JAI din octombrie 2012 cu motivarea respingerii accesului romaniei in Schengen !Ar fi aflat si el care -i cauza de respingere

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stâlpii din Constanța rivalizează cu turnul din Pisa

joi nov. 30 , 2023
Stâlpii din Constanța au ajuns să rivalizeze cu turnul din Pisa. Sunt aproape la fel de înclinați, ba chiar unii îl depășesc. Din păcate, vorbim despre un fenomen, pentru afectează mai mulți stâlpi. Și mai rău este că aceștia sunt un pericol public. Gradul de înclinare este uneori atât de […]

V-ar putea interesa și: