Este sau nu ilegal să tragi apa la toaletă după 10 seara în Elveția și Germania?

Am auzit, astăzi, un politicia din Constanța care a afirmat că este ilegal să tragi apa la toaletă după ora 10 seara în Europa. A dat exemplu Elveția. Zilele trecute, într-o discuție privată, un om de afaceri mi-a spus același lucru, dar referitor la Germania. Ambii au folosit exemplul la categoria „așa nu”. Să nu facem ce fac aceste țări, pentru că nu e bine. Și nu poți să nu le dai dreptate.

Cel care a dat exemplu Elveția este Gihan Eserghep, noul președinte al Organizației Municipale a PUSL Constanța.

Am verificat așadar dacă informația, vehiculată, iată, și public în spațiul politic din Constanța, este adevărată.

Ea apare, într-adevăr, într-un tabloid din Marea Britanie, Daily Mail, publicat pe 15 ianuarie 2023, care scrie negru pe alb că elvețienii nu au voie să tragă apa la WC după ora 22.00. Acelasi articol mai spune ca este ilegal ca femeie să poarte bikini în Barcelona sau ca bărbații de acolo să meargă la bustul gol, dacă nu sunt pe plajă. Dar și că este ilegal să – mă scuzați – tragi o bășină într-un loc public, în Florida, după ora 18.00. Sau că nu poți să te urci pe o vacă în Scoția dacă ești beat.

Recomandare: Cât cheltuie o familie de români stabilită în Germania

Este ilegal să aruncați toaleta după ora 22:00 într-un bloc de apartamente din Elveția, deoarece guvernul consideră că este poluare fonică. Este obișnuit ca proprietarii să impună reguli de casă prin care rezidenții nu au voie să își folosească toaleta între orele 22:00 și 7:00, deoarece le-ar putea deranja vecinii.”, scrie ziarul din Germania.

Din păcate pentru căutătorii de senzațional și de nod în papură, folosirea toaletei după ora 22:00 nu este deloc ilegală în Elveția.

Fabian Gloor, reprezentant al Asociației Chiriașilor Elvețieni, a declarat pentru ziarul elvețian Blick că „o interdicție generală de a folosi spălarea toaletei în timpul odihnei nopții ar interfera prea mult cu drepturile personale ale chiriașilor” și că, dacă un vecin este trezit de folosirea toaletei, nu au dreptul să cheme poliția.

Recomandare: Un fake news despre blocuri cu balcoane lipite circulă în online și presă. Fotografia este din Germania

Cu toate acestea, în fiecare minciună elaborată este un sâmbure de adevăr. La fel și în acest caz. Deși cu siguranță nu este ilegal să spălați toaletele, guvernul elvețian a declarat că este interzis să „fii zgomotos și să-ți deranjezi vecinii” între orele 22:00 și 6:00. Aceasta este însă o lege care se aplică și în Germania, dar și în alte țări. Chiar și la noi există un program de liniște.

Recomandare: Șapte zile în Lausanne, Elveția FOTO

În plus, deși restricționarea utilizării dușurilor și toaletelor este un caz extrem, unele contracte de închiriere restricționează utilizarea aparatelor mai puternice, cum ar fi mașinile de spălat, mașinile de spălat vase și uscătoarele.

Nici vorbă însă de interdicție.

Detalii despre acest lucru găsiți în link-urile de mai jos.

https://www.iamexpat.ch/housing/real-estate-news/it-really-illegal-flush-your-toilet-switzerland-after-10pm

https://www.thelocal.ch/20130522/rules-and-regulations-that-dog-tenants-in-switzerland

https://www.politifact.com/factchecks/2023/jul/12/facebook-posts/dont-believe-this-flushing-falsehood-people-in-swi/


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Este sau nu ilegal să tragi apa la toaletă după 10 seara în Elveția și Germania?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Val de amenzi pentru firma care deține hotelul în care s-a petrecut crima din Mangalia

vin aug. 11 , 2023
La data de 10 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa și Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au efectuat activități de control […]

V-ar putea interesa și: