Este sigur: Cazinoul va fi reabilitat. Primarul anunță și „o roată ca la Londra”

Astăzi este o zi importantă pentru Cazinoul din Constanța și pentru oraș: se semnează contractul de reabilitare a acestei clădiri-simbol a României.

Astăzi intră în vigoare contractul. Constructorul are la dispoziție trei luni pentru realizarea proiectului tehnic, apoi încă 27 de luni pentru lucrările propriu-zise.

„Lucrările sunt în valoarea de aproximativ 94 milioane lei. Fac referite la lucrările care țin strict de Compania Națională de Investiții. Banii există”, a declarat azi primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Acesta a spus că municipalitatea și Apele Române vor efectua lucrări în afara Cazinoului.

„În această zonă veți vedea, în jurul începerii sezonului estival, în jurul datei de 1 mai, o roată ca la Londra, care să ofere constănțenilor și turiștilor posibilitatea să vadă procesul de restaurare a Cazinoului, dar și portul, marea și orașul nostru vechi”, a mai spus primarul.

London Eye. Decebal Făgădău spune că ceva asemănător va fi adus și în Constanța, în jurul date de 1 mai (sursă foro: wikimedia.org)

Iată ce a declarat primarul Constanței, pe larg, într-o conferință de presă susținută în dimineața zilei de 15 decembrie 2020.

Sursă video: Facebook/Primăria Constanța

În urma finalizării procedurii de achiziție publică, asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SRL a fost declarată câștigătoare.

În cadrul contractului se vor executa lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în România.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

2 comentarii

  • Dan Petre LEU

    Daca tot nu e in stare sa promita nimic altceva ca la Londra, atunci fie si circaria numita Roata. Am mai avut o roata in oras. Cea din Luna Park. Luna Park e locul ala super-violat de tot felul de abominatii promovate de administratia denumita de mine Mazarie.

  • Chelului ,tichie de mărgăritar îi trebuie.La ce față de tâmp are ,nu mă miră că gandeste așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.