Eurostat: România a înregistrat in primul trimestru a doua mare creștere economică din U.E.

Biroul european de statistică, Eurostat, anunță că România a înregistrat în primul trimestru a doua mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 5,1%.

Țara noastra este devansată doar de Ungaria, care a înregistrat o creștere de 5,2%, potrivit news.ro.

Faţă de ultimul trimestru al anului trecut, economia românească a avansat cu 1,3%.

De asemenea, Institutul Naţional de Statistică (INS) a făcut, miercuri, publice noi date despre starea economiei românești. Astfel, produsul intern brut a înregistrat o creştere în primul trimestru 2019 (față de primul trimestru din 2018) cu 5,0% pe seria brută şi cu 5,1% pe seria ajustată sezonier.

Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul I 2019, fiind înregistrate diferențe faţă de varianta publicată în Comunicatul de presă nr. 83 din 8 aprilie 2019.

Material realizat la comanda PSD, CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Sistemul de termoficare din Constanța, în pragul falimentului. Electrocentrale S.A. și-a cerut insolvența!

Thu May 16 , 2019
Sistemul de termoficare din Constanța este în pragul falimentului, la propriu. Una dintre verigile sale cele mai importante, Electrocentrale Constanța SA (CET Palas), și-a cerut insolvența în instanță! Dosarul a fost depus în instanță în data de 14 mai și are numărul 2760/118/2019. Primul termen de judecată a fost fixat […]
electrocentrale sa cet palas