Evacuarea din Ucraina cu trenul se face numai cu loc pe scaun

Războiul nemilos și inuman pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina a făcut ca cel puțin un milion de ucraineni să-și părăsească țara.

Un constănțean, Sorin Lucian Ionescu, președintele Comunității Evreiești, a observat o anomalie. Deși numărul celor care vor să plece este imens și perioada de așteptare ajunge la câteva zile, în trenurile care ies din Ucraina nu stă nimeni în picioare.

„Am văzut filmări din vagoanele cu cei care plecau pe fugă din gara Kiev. Ei bine, toată lumea stătea jos și culoarul era gol!? Parcă erau prea puține trenuri pentru puhoiul de oameni care vrea să părăsească Ucraina… 😳Am venit de zeci de ori cu trenul de la București, claie peste grămadă, în picioare, chiar și în vagoanele de clasa I-a, în care teoretic nu se dădeau bilete fără loc… Deci, cum e?!”

A răspuns cel căruia i-a fost adresată întrebarea, jurnalistul Antena 3 Cristi Popovici, care de mai multe zile transmite de la fața locului.

„Accesul in trenuri se face doar sub supravegherea unor militari, care nu-i lasă sa se îmbulzeasca in vagoane. Aceeași situație este si in Lvov. Stau doar pe scaune, nu si pe culoare, desi ar încăpea inca pe atat si acolo, iar drumul este de doar o ora pana la granița. O anomalie, întrucât rămân in gări mame cu copii in brațe, cand ar putea sa urce in acele trenuri mai mulți pasageri. Am văzut aglomerație mai mare in maxi-taxi de Năvodari decat in trenurile astea.”, spune acesta.

Vă recomandăm și:

CNN: studenții africani și indieni sunt victime ale rasismului în Ucraina. Sunt dați jos din autobuze de grăniceri, unii sunt bătuți

Povestea din spatele unei poze cu iz de PR politic pe spatele refugiaților din Ucraina. Protagonistă: președinta Consiliului de Administrație al spitalului în care au murit de vii șapte oameni, Adriana Câmpeanu

USR Constanța cere suspendarea taxelor de pod, pentru a facilita transportul refugiaților. Ministrul lor nu le-a desființat

Mercenari ai Kremlinului şi forţe speciale cecene au încercat, de trei ori, să-l asasineze pe președintele Ucrainei

Sursă foto: Facebook/Cristi Popovici


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliția de Frontieră: 20.074 cetăţeni ucraineni au intrat în România, 16.815 au ieșit

vin mart. 4 , 2022
Poliția de Frontieră a anunțat că, în data de 04.03.2022, în interval orar 00.00-18.00, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 61.977 de persoane, dintre care 20.074 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 1,9 % faţă de acelaşi interval orar din ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 6.542 cetăţeni ucraineni (în […]

V-ar putea interesa și: