Eveniment cultural de marcă în Constanța: un cunoscut scriitor francez vine pentru câteva zile în orașul nostru

În săptămâna 2-6 octombrie 2023, Alianța Franceză Constanța derulează o serie de manifestări culturale prilejuite de sosirea la Constanța a scriitorului francez Daniel CARIO. Cu aceasta ocazie  sunt invitați să participe la activități toți iubitorii de literatură franceză.

Astfel, luni, 2 octombrie, ora 11.00, la sediul Alianței Franceze Constanța (str. Nicolae Iorga nr. 14), vor avea loc o masă rotundă și o expoziție de carte în cadrul cărora se vor evoca acțiunile comune ale celor două oraşe înfrățite, Brest si Constanta, pe parcursul celor peste 30 de ani de colaborare. În următoarele zile (3, 4, 6 octombrie), Daniel CARIO se va întâlni cu elevii liceelor bilingve francofone  din Constanța (Liceul Teoretic „George Călinescu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” si Liceul Teoretic „Ovidius” ). Miercuri, 4 octombrie, ora 14.30, va avea loc  Conferința „Le réalisme magique par les traditions, les coutumes et les mystères des légendes bretonnes dans la création romanesque de Daniel Cario  , susținută de Daniel CARIO şi Cristina TAMAŞ. Conferința urmată de dezbateri  va fi găzduită de Hotelul Continental Forum Constanța.

Acest eveniment, aflat deja la a treia ediție se înscrie în seria de activități culturale derulate în parteneriat cu orașul Brest sub genericul „Ecriture, mots, partage”.

Amintim că prima ediție, de un real succes, a avut-o ca invitată pe scriitoarea franceză Nathalie de BROC, iar cea de-a doua pe scriitorul Hervé BELLEC. Anul acesta, la cea de-a treia ediție, pentru a marca cei peste 30 de ani de colaborare fructuoasa, delegația va fi însoțită de jurnalistul Ouest-France, Dominique CRESSON.

„Alianța Franceză Constanța are deosebita plăcere şi marea bucurie de a organiza întâlnirile literare în colaborare cu partenerii noştri din oraşul Brest. Anul acesta, o întâlnire specială a scriitorului francez Daniel CARIO cu tineri, cu profesori, cu toți francofonii pasionați de lectură de la țărmul mării. Este un eveniment cultural de marcă  pentru orașul nostru, care se înscrie în demersul constant al instituției noastre, acela de a promova limba și cultura franceză în comunitate, prin manifestări de înaltă ținută.” a declarat dna prof. Marinela Mitrenga, Președinte al Alianței Franceze Constanța.

Evenimentele sunt deschise presei.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța, orașul din România în care apartamentele se închiriază cel mai rapid

sâm sept. 30 , 2023
Site-ul specializat de intermedieri imobiliare storia.ro a realizat un top al orașelor în care proprietățile listat s-au vândut și s-au închiriat cel mai repede. La vânzare, pe primele locuri sunt București, Sibiu și Brașov, în timp ce la categoria închirierilor de proprietăți, Constanța, Craiova și Arad se află pe podium. […]

V-ar putea interesa și: