Evenimente la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța: lansarea unui nou număr al revistei Zări Alb Astre și inaugurarea Bibliotecii virtuale

Joi,18.05. 2023, s-a desfășurat un eveniment mult așteptat de către elevii și profesorii Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța: lansarea noului număr al revistei mirciste Zări Alb Astre. Festivitatea a avut loc în Biblioteca CNMB, un lăcaș în care s-a sărbătorit o nouă piesă din patrimoniu identitar al colegiului, un număr cioplit din pasiunea și cu perseverența.

Evenimentul a fost deschis de către profesor dr. Amalia-Maria Roșioru, alături de profesor Luminița Belcin, iar prezentarea revistei a fost susținută de redactorul-șef, Dima Nancu, elev în clasa a XII-a F și de redactorul-șef adjunct, Sergiu-Andrei Ciaușu, elev în clasa  a X-a A. Noul număr al revistei este alcătuit din 11 rubrici și 40 de articole care răspund gusturilor unor tineri cititori. De-a lungul prezentării, echipa de coordonare a pus accentul pe etapele parcurse până când articolele au văzut lumina tiparului. Rubricile „Pixeli și tinere pixuri“ sau „Cronicile realului“ au fost evidențiate, iar redactorii au dat citire unor secvențe de text reprezentative pentru articolele lor.

Lansarea revistei a fost însoțită și de inaugurarea Bibliotecii Virtuale „Zări Alb Astre“ găzduite de site-ul zarialbastre.ro. Biblioteca Virtuală este spațiul unde își găsesc locul documente importante pentru istoria CNMB. Invităm cititorii să descopere clipele memorabile din patrimoniul ilustrat al colegiului, răsfoind revistele din arhiva Zări Alb Astre și toate celelalte publicații mirciste! Lunga tradiție a liceului oferă promisiunea cititorilor că vor găsi articole de calitate, istorii ascunse și documente unice.

„În deznodământ, mulțumim profesorilor coordonatori și tuturor membrilor redacției pentru că au reușit să ducă revista în era digitală, împletind tradiția cu inovația! Nu în ultimul rând, îți suntem nespus de recunoscători ție, cititorule, pentru atenția acordată revistei noastre! Te invităm să explorezi site-ul Zări Alb Astre apăsând aici.”, au transmis reprezentanții redacției.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Evenimente la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța: lansarea unui nou număr al revistei Zări Alb Astre și inaugurarea Bibliotecii virtuale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii au verificat peste 70 de vehicule și 6 locații publice din Năvodari și Cogealac

sâm mai 20 , 2023
La data de 19 spre 20 mai, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari și Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră. Astfel, au fost legitimate aproximativ 90 de persoane, au fost verificate peste 70 de vehicule […]

V-ar putea interesa și: