EVZ.ro Recuperarea copilăriei furate. Tabăra de la Năvodari va fi redată copiilor!

De asemenea, terenul ocupat de aceste clădiri, în suprafaţă de 56 de hecatare, era în folosinţa sindicatelor încă din anii ‘60, în baza unor acte normative cu putere de lege, neatacate şi nemodificate niciodată.

Fostul primar Matei și-a cadorisit cumnatul

La scurt timp după împroprietărirea formală asupra activelor sindicale, Consiliul Local Năvodari a emis o nouă hotărâre, tot la iniţiativa lui Matei. În acest fel, s-a decis înfiinţarea SC Tabăra Năvodari SA. Oraşul Năvodari se obliga să aducă în capitalul noii societăţi terenul şi clădirile însuşite prin inventariere, primind pentru contribuţie doar 40% din acţiuni. Diferenţa de 60% se atribuia unei firme private, Dormarbib Group SRL, care trebuia să asigure capitalul de lucru. Firma era deţinută oficial de Isidor Gurgu. Acesta trăia în concubinaj şi avea un copil cu Maria Matei – sora primarului care iniţiase toate aceste proiecte.

După înmatriculare, SC Tabăra Năvodari SA nu a primit terenul şi clădirile, întrucât acestea se aflau în posesia legală a SC Sind România SRL. Din acest motiv, societatea a dat în judecată Primăria Năvodari, care a fost obligată, prin hotărâre judecătorească, să verse contribuţia. Obligaţia a fost materializată de executorul judecătoresc Deacu Vasile, care a întocmit un proces-verbal la sediul Primăriei Năvodari, în data de 5 mai 2012.

Sub semnătura sa, bunurile taberei de copii au fost scoase din patrimoniul sindicatelor şi atribuite firmei controlate de cumnatul lui Nicolae Matei. Deacu și Matei se aflau,deopotrivă, în relații speciale și de largă notorietate cu familia fostului senator și ministru Puiu Hașotti. De altfel, acesta din urmă a cerut public eliberarea lui Matei, la prima arestare preventivă. Între timp, Matei a fost condamnat, a ispăşit o pedeapsă penală, iar la momentul de faţă este judecat în alte două dosare penale cu prejudicii de peste 10 milioane de euro. Fostul primar se află în Israel, neavând instituite interdicţii şi măsuri judiciare. Nu se știe când și dacă se va întoarce în țară.

Judecătoria Constanța a făcut dreptate. Deocamdată

SC Sind România SRL a făcut demersuri pentru recuperarea patrimoniului încă din momentul comiterii acestor fapte extrem de grave. Abia la sfârşitul săptămânii trecute, Judecătoria Constanţa a decis întoarcerea executării silite făcute cu încălcarea legii de executorul Deacu Vasile.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs de către Primăria Năvodari. În cei şase ani, zeci de clădiri ale taberei de copii s-au degradat iremediabil, multe din ele prăbuşindu-se cu totul. Primăria Năvodari nu a câştigat niciun leu de la SC Tabăra Năvodari SA, care s-a declarat în toţi aceşti ani cu pierderi contabile.

Curtea de Conturi a stabilit că asocierarea a fost ilegală, deoarece autorităţile locale nu pot participa decât la capitalul social al întreprinderilor care prestează servicii publice. De asemenea, potrivit Curţii de Conturi terenurile şi clădirile nu puteau fi atribuite gratuit decât organizaţiilor caritabile, ceea ce nu a fost cazul.”

Articol preluat din Evenimentul Zilei.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FOTO VIDEO Mizerie de nedescris într-o fabrică de pâine

Tue May 8 , 2018
Mizerie de nedescris într-o fabrică de pâine și produse de panificație din Constanța. Asta au găsit comisarii Protecției Consumatorilor Constanța, în urma unui control la fabrica de produse de panificație BALBO. Comisarul șef adjunct al Protecției Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, a declarat că au fost descoperite deficiențe majore la depozitare, […]