Exasperați că Primăria Constanța nu face nimic să strângă câinii agresivi fără stăpân, constănțenii apelează la presă

caini constanta
Câini fără stăpân pe o stradă din Constanța

Constanța este plină de câini fără stăpân, iar primăria este incapabilă să stopeze sau amelioreze fenomenul. O spun din experiență. Am făcut o sesizare acum mai bine de o lună și jumătate, persoana care a răspuns la telefon a spus că trimite o echipă a doua zi, dar a fost o minciună. Probabil că sunt sute astfel de cazuri. O constănțeancă a transmis azi, către mai multe ziare, un apel către primarul V. Chițac referitor la acest fenomen. Iată ce spune:

„Domnule Primar Vergil Chitac,

Doresc sa va aduc la cunostinta ca activitatea serviciului de ecarisaj (prin Confort Urban) este inexistenta.

Am reclamat telefonic faptul ca Cimitirul Central din Constanta este asediat de caini care au pui si au devenit extrem de agresivi. Paznicii cimitirului spun ca hingherii nu au mai fost in zona de un an de zile. Cainii sunt numerosi, nesterilizati si se inmultesc exponential.

Aceeasi situatie se intalneste in multe alte zone ale orasului, parcuri, plaja.

Raspunsul primit de la serviciul care ar trebui sa se ocupe de gestionarea animalelor fara stapan a fost ca adapostul este plin, iar constantenii nu adopta caini. Asa ca nu se captureaza caini, ca nu au unde sa ii tina.

In timpul acesta, cainii nesterilizati care umplu strazile Constantei se inmultesc exponential.

Este clar ca strategia pe care ati abordat-o nu functioneaza. Ati avut nevoie de aproape un an de zile ca sa elaborati proiecte de contract si sa incheiati contractul cu Confort Urban, timp in care cainii vagabonzi au pus stapanire pe oras si au trimis in spital zeci de copii si adulti. Cu un contract pe hartie nu se poate gestiona situatia. Presa locala a subliniat in numeroase randuri ca hingherii nu lucreaza in Constanta.

Daca nu reusiti sa va descurcati la nivel local, cereti ajutorul altor primarii sau guvernului si aplicati solutii care sa functioneze.

Sau cereti parerea parintilor care ajung sa administreze vaccinul antirabic unor copii prescolari.

Sau putem astepta – intr-o nota optimista – ca animalele agresive sa cada in gropile pe care tot primaria le-a sapat in tot orasul, parte a altor proiecte fara finalitate si fara logica, dand Constantei imaginea unui oras bombardat cu ferocitate.

Mai adaug ca mesajul acesta merge si catre presa locala si redactiile unor emisiuni tv, cu speranta ca mediatizarea unor probleme grave pentru municipiul Constanta va grabi aparitia unor solutii salutare.

Va multumesc si va doresc succes in implementarea proiectelor aflate la stadiul de hartie.

Loredana Dima”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Marian Crușoveanu, PNL: „Gazele din Marea Neagră ar urma să genereze 26 miliarde USD venituri la bugetul de stat și peste 30.605 locuri de muncă”

Wed Apr 20 , 2022
Pe agenda de lucru a deputaților se va afla, în curând, legea offshore. Deputatul Marian Crușoveanu, PNL, subliniază că este o temă extrem de importantă pentru toţi românii, pentru ţara noastră, pentru astăzi, pentru mâine şi pentru ceea ce urmează în următorii 20-30 de ani pentru economică şi sistemul energetic […]
marian-crusoveanu-offshore