EXCLUSIV. Ce spune Sorin Strutinsky despre Inițiativa Civică România 3.0, în care s-a înscris

Sorin Strutinsky

Începând de astăzi, o nouă organizație civică a apărut în România. Se numește Inițiativa Civică România 3.0 – Demnitate, Suveranitate, Dreptate și din ea fac parte și doi constănțeni celebri, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky.

Scopul organizației este exprimat clar și fără echivoc:

„Împreună vom distruge statul paralel și nedreptățile din România.
Cu Dumnezeu înainte vom elibera țara.
A venit vremea să scăpăm România de portocalele stricate.”

Sorin Strutinsky ne-a declarat de ce s-a înscris în organizație.

„Sunt de acord cu (și îmi propun să sprijin) obiectivele acestei mișcări civice.”, ne-a spus acesta.

Întrebat dacă această mișcare se va transforma într-un partid politic, Sorin Strutinsky afirmă că nu are cunoștință despre acest lucru și nu știe ca acesta să fie un obiectiv. A subliniat însă că printre fondatori sunt și persoane independente, dar și membri ai diferitelor partide politice.

„Oricum, toată viața înseamnă o evoluție într-un sens pe care nu-l poți previziona.”, a mai spus Sorin Strutinsky.

Iată cine face parte, până acum, din Inițiativa Civică România 3.0 – Demnitate, Suveranitate, Dreptate:

Liviu Pleșoianu
Marius Obreja
Vlad Moisescu
Ingrid Mocanu
Flori Maior
Paul Hitter
Iulian Capsali
Dan Chitic
Aurelian Popa
Razvan Constantinescu
Mircia Gutău
Andrei Chiliman
Traian Galleguillos
Ovidiu Zara
Aristotel Căncescu
Marinela Zoica Dragomir
Sorin Strutinsky
Laura Vicol
Ovidiu Puțura
Daniel Caraman
Tudor Pendiuc
Nicușor Constantinescu
Cristi Anton
Silvian Ciupercă
Alexandru Anastasescu
Daniel Dragomir

Lista este deschisă pe romania30.ro.

Sorin Strutinsky este cercetat de către DNA în mai multe dosare. Este considerat eminența cenușie a grupului format din el, Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre. Anul trecut, a fost condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare, în primă instanță. Este acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai jos puteți citi o parte din manifestul organizației:

„Țara ne-a fost arestată. Noi toți suntem arestați de o putere ascunsă, ilegitimă și abuzivă care, recurgând la subversiune, șantaj, amenințări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituție și de legile țării.

Această putere este străină de interesul național: este o putere coruptă, formată din oameni și grupuri de interese din sfera instituțiilor de forță și subordonată presiunilor externe. Ea înlocuiește puterea politică legitimă, rezultatul exprimării voinței poporului român prin alegeri libere și democratice. A infiltrat majoritatea instituțiilor statului și își păstrează puterea și influența prin manipularea abilă a emoțiilor colective ale unor segmente bine intenționate ale populației.

Toate speranțele și visele noastre au fost deturnate prin minciună și fraudă. Din păcate, o clasă politică slabă, formată în mare parte din oameni nepregătiți, șantajabili, care pun interesele personale mai presus de interesele românilor și ale României, a permis instituirea și perpetuarea acestei stări de fapt care poate fi definită astfel: pierderea suveranității naționale, suprimarea voinței poporului român.

Forțe externe au intervenit în viața României, învrăjbindu-ne și secătuindu-ne forța vitală.

Efectele pierderii suveranității naționale, ce aparține de drept poporului român, sunt catastrofale și se fac simțite pe toate planurile existenței societății românești: politic, economic și social-cultural.

În plan politic, nu alegem ceea ce credem noi că este mai bun pentru România, ci ducem mai departe jumătatea de măsură a „răului cel mai mic”. În ultimul timp, am devoalat o implicare excesivă a diferitelor instituții ale statului ocult în proiecte politice, inclusiv crearea de noi partide și încorporarea agenților în cadrul partidelor politice mainstream.

În plan economic, punem interesele statelor partenere ori ale companiilor transnaționale sau ale giganților străini mai presus de interesele compatrioților noștri ori ale companiilor românești. Românii care vor să muncească devin mai săraci, iar clasa de mijloc, mai ales antreprenoriatul local, se află într-un permanent pericol de dispariție.

În plan social-cultural, aplicăm, la ordin extern, politici care contravin în mod flagrant aspirațiilor noastre de a trăi într-o Românie a civilizației bazate pe valorile moralei creștine, pe tradițiile poporului român.

Consider că această stare de fapt pune în pericol însăși existența poporului român și trebuie, de urgență, corectată.

Aceasta este o cauză morală.

Aceasta este o campanie de revitalizare civică.

Acesta este un apel pentru acțiune!

Oricine poate participa. Fie că se poziționează politic la stânga sau la dreapta, fie că sunt tineri, maturi sau vârstnici. Toți cei cărora le pasă de România. Toți cei care, ca și mine, iubesc România .

Nu este despre stânga sau despre dreapta, este despre a merge înainte.”
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Accident mortal în Mihail Kogălniceanu

vin feb. 16 , 2018
Un accident rutier mortal a avut loc, vineri seară, în localitatea Mihail Kogălniceanu. Medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță spun că sunt două victime, dintre care una și-a pierdut viața. A doua victimă este conștientă, dar are traumatism cranio-cerebral. Persoana decedată este o femeie în vârstă de 65 de […]

V-ar putea interesa și: