EXCLUSIV Dan Tivilichi s-a întors la APMC. Ce funcție ocupă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
tivilivhi, cnapm constanța
Nicolae Tivilichi, director general CNAPM Constanța, în timpul unei conferințe de presă (Foto: Constanța 100%, 11 iulie 2018)

Dan Tivilichi, fostul director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, s-a întors în cadrul companiei.

Acesta ocupă funcția de director general adjunct (DGA).

Costel Stanca, directorul general al APMC, a confirmat că Dan Tivilichi s-a întors de azi, 27 decembrie, în cadrul companiei.

Dan Tivilichi și-a înghețat, pentru o perioadă de doi ani, contractul pe care îl avea ca director general adjunct, pentru că primise mandat de director general. Acești doi ani au expirat, dar la ei s-a adăugat un concediu medical. Cum și acesta s-a terminat, în a treia zi de Crăciun Dan Tivilichi s-a întors la muncă.

Tivilichi fusese numit director general în data de 1 septembrie 2016, când, Consiliul de Administrație a decis să revoce mandatul lui Valeriu Nicolae Ionescu. Conform aceleiași decizii a Consiliului de Administrație, atribuțiile acestei funcții vor fi preluate interimar, de la 1 septembrie 2016, de către directorul general adjunct al companiei, Nicolae – Dan Tivilivhi, până la organizarea unei noi proceduri de selecție a managementului privat, potrivit Legii 111/2016 pentru aprobarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

În ianuarie 2019, Curtea de Apel Constanța a decis anularea procedurii de selecție prin care Dan Nicolae Tivilichi câștigase postul de director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC). Decizia instanței superioare de contencios administrativ, din Constanța a fost dată în urma unui proces prin care Mihaela Stăetu, o fostă directoare din cadrul CNAPMC, contestase în 2017 concursul de ocupare a funcțiilor de director general  și director economic al Portului Constanța, motivând că ar fi fost aranjat. Între timp, cel care a devenit directorul general al Portului Constanța, Dan Nicoale Tivilchi, a făcut cerere de intervenție în proces, el susținând că are probe care atestă că examenul a avut loc prin respectarea tuturor procedurilor legale. În acest sens, anterior, Portul Constanța depusese și înscrisuri în instanță.

În mai 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a informat Portul Constanța că fostul director general, Dan Tivilichi, este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale și alte infracțiuni asociate. Newsweek scrie că, având recomandarea primarului constănțean Decebal Făgădău, fostul șef al portului s-a înscris în PSD. Adeziunea nu poartă dată, însă are toate semnăturile necesare și, cel mai probabil, a fost parafată la începutul anului curent.

Director general al CNAPMC este, de câteva zile, Costel Stanca, numit prin ordin de ministru și susținut de PNL.

Dan Tivilichi nu a putut fi contactat pentru detalii.


Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.