EXCLUSIV Navă plină cu oi, în pericol de scufundare

UDPDATE. Nava plecase înclinată de la cheu! Detalii și video AICI.

Nava este răsturnată, pericolul de scufundare este iminent

O navă plină cu oi este în pericol de scufundare în Portul Midia.

Nava este răsturnată (bandată, cum spun marinarii).

Numele vaporului este Queen Hind, sub pavilion Palau. A fost construită în 1980, are 84,51 metri lungime și 13,5 metri lățime.

„Avem un apel 112 cu privire la faptul că, în Portul Midia, la cheul de nord, o navă sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte. Un membru de echipaj a căzut peste bord, acesta fiind salvat, în prezent i se acordă îngrijiri medicale. Restul echipajului de pe navă a fost adus în siguranță la mal. Facem mențiunea că manevrele în port nu au fost afectate.”, a declarat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Marinarul a fost salvat de autorități. Colegii acestuia au fost aduși la mal tot de autoritățile portuare.

„Este vorba despre aproximativ 14 mii oi, dar și cu 22 de persoane membre ale echipajului, care s-a răsturnat în portul Midia Năvodari. Imediat au fost trimise la fata locului o ambulanta saj, o autospecială și container multi risc, o ambarcațiune. Din primele informații toți membrii echipajului au fost salvati. Acțiunea este în dinamica. O persoana este în soc hipotermic, este preluata de SAJ și transportata la spital.”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Nava pleca din portul Midia.

Vom reveni.

Rectificare: într-o primă variană a acestui articol, a apărut informația (eronată) că nava în pericol este Harmony Livestock.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

3 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.